Στην πορεία της ανθρώπινης ιστορίας το ΝΕΡΟ υπήρξε πηγή ζωής και πλούτου, ας μην ξεχνάμε ότι οι άνθρωποι που ανέπτυξαν τους μεγαλύτερους πολιτισμούς του πλανήτη, το έκαναν δίπλα σε αυτό. Άρα ΝΕΡΟ… σημαίνει πολιτισμός… οργανωμένες κοινωνίες που συνεργάζονται και αλληλοσυνδέονται ειρηνικά με στόχο την διαρκής κίνηση και αναγέννηση… την εξέλιξη.

Αμέτρητοι καλλιτέχνες εμπνεύστηκαν από αυτό και το ύμνησαν μέσα από την τέχνη τους…. Με μεγάλη απογοήτευση, παρατηρώ τις τελευταίες ημέρες ότι μία πάστα άλλων ”καλλιτεχνών”…εμπνέεται με λάθος τρόπο από το νερό και το χρησιμοποιεί ως όπλο απέναντι στους αντιπάλους…

Σε αυτούς τους ”καλλιτέχνες” θα ήθελα να απευθυνθώ και να τους πω αυτό που θα έπρεπε να τους απασχολεί αυτές τις ώρες… δεδομένου τη μείωση των αποθεμάτων νερού και κατά συνέπεια τις ραγδαίες γεωπολιτικές αλλαγές που θα επιφέρει όχι μόνο στον τόπο μας αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη.  Προτεραιότητα δεν έχουν αυτή την ώρα, οι προσωπικές αντιπαραθέσεις και τα προσωπικά συμφέροντα αλλά η κοινή προσπάθεια πρόσβασης επαρκούς πόσιμου νερού… διότι αν όπως συνηθίζει να λέει ο απλός λαός ”Πούμε το Νερό Νεράκι”… δεν θα υπάρχει στο μέλλον πολιτισμός, οικονομία, πολιτική… παρά μόνο ανασφάλεια και συνεχής αγωνία επιβίωσης που θα φέρουν το λιγότερο φτώχεια και αρρώστιες.

ΚΥΡΙΟΙ… αυτή είναι η πραγματικότητα, το νερό δεν είναι πιόνι στα χέρια κανενός για να παίξει μια παρτίδα σκάκι… δεν είναι όπλο… δεν είναι εργαλείο διαπραγματεύσεων… δεν είναι αιτία πολέμου… είναι κοινωνικό αγαθό και πηγή ζωής… είναι ένα δώρο της φύσης που αν δεν το εκτιμήσετε όπως του πρέπει θα ζήσουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Γι’ αυτό ενωθείτε και όλοι μαζί σηκώστε επιτέλους για μία φορά… τα μανίκια και παράγετε έργο!

Δεν υπάρχει πόλεμος, δεν υπάρχουν “ξεχωριστές τάξεις, έχοντες και μη έχοντες”… υπάρχει μόνο το πρόβλημα της λειψυδρίας που μας χτύπησε την πόρτα και αν δεν σκύψετε το κεφάλι με ταπεινότητα πάνω από την κακή διαχείρισή του, την συντήρηση του συστήματος υδροδότησης με ότι αυτό συνεπάγεται… τις ρυπογόνες δραστηριότητες, την καταστροφή των δασών μας, την μείωση των βροχοπτώσεων λόγω κλιματικών αλλαγών κ.α. και δεν πιείτε το ”ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ”… το αποτέλεσμα θα είναι μία ακόμα φορά η “Τραγωδία των Κοινών”!