Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη;

Μην απαντήσεις αν πρώτα δεν αναρωτηθείς… με έχουν αγαπήσει… έχω αγαπήσει… άραγε στην ζωή μου; Μα πρώτα από όλα ρώτα με ειλικρίνεια… τον εαυτό σου, με αγαπάω; Αν έστω και για δευτερόλεπτα διστάσεις να απαντήσεις, τότε μάλλον δεν ξέρεις τι είναι αγάπη… ή νομίζεις ότι ξέρεις… αλλά πλανάσαι! Γιατί αν πρώτα από οτιδήποτε γύρω σου, δεν έχεις αγάπη προς τον εαυτό σου… τότε δεν μπορείς και να την δώσεις… δεν ξέρεις… δεν νιώθεις…

Η αγάπη δεν είναι αντικείμενο, είναι συναίσθημα! Και μάλιστα είναι το πιο δυνατό, το πιο έντονο, το πιο παραπλανητικό, το πιο ασαφές συναίσθημα του ανθρώπου… είναι ένας άθλος… ένας άθλος σιωπηλός… δεν κάνει θόρυβο… έχει πειθαρχία… υπομονή… ηρεμία… σταθερότητα! Μα τι σου λέω τώρα, ψιλά γράμματα γι’ αυτούς που δεν βλέπουν… που δεν βλέπουν τα ματιά της ψυχής τους, που έχουν τυφλωθεί από αντιλήψεις του Μεσαίωνα και ας ζούμε στον 21ο αιώνα…  γι’ αυτούς είναι τόσο δύσκολο όχι μόνο να την δείξουν με πράξεις… αλλά ακόμα και να την ξεστομίσουν… να πουν απλά ”σ αγαπώ”…  και να το εννοούν! Σε όποιον έχουν απέναντί τους και ας μην έχουν τα ίδια πολιτικά, θρησκευτικά, φυλετικά, κοινωνικά, σεξουαλικά πιστεύω!

Γιατί ξέρεις…  πολλοί άνθρωποι… μπερδεύουν την αγάπη με τις ανάγκες τους… με το συμφέρον τους… και αυτά δεν πάνε μαζί, γιατί το μυστικό της αγάπης είναι το πιο σπουδαίο αγαθό που έρχεται και γίνεται ένα μαζί της…  σε έναν χορό που έχει τον δικό του ρυθμό, αυτόν της ελευθερίας! Όταν η αγάπη είναι ελεύθερη δεν κρίνει, δεν κατακρίνει, δεν εξουσιάζει, δεν μισεί, δεν τρομάζει, δεν λυπάται, δεν ζηλεύει,  δεν πονά, δεν εκβιάζει, δεν αγοράζεται, δεν πωλείται…  αλλά είναι μία συνεχόμενη φροντίδα καλυτέρευσης της ζωής μας και της ζωής του άλλου. Με βασική προϋπόθεση ο κάθε ένας να διατηρεί την ατομικότητά του, την προσωπικότητά του… όποια και αν είναι αυτή! Όλοι είμαστε διαφορετικοί, όλοι όμως αξίζουμε την αγάπη… και όλοι την κουβαλάμε μέσα μας… γιατί η ανθρώπινη φύση είναι πλασμένη να αγαπά!

Αυτός που θα σε αγαπήσει, θα αγαπήσει κάθε ελάττωμά σου αλλά και κάθε χάρισμά σου. Θα αγαπήσει την αυθεντικότητά σου και θα την θαυμάσει. Θα σε ακούσει… και θα σε καταλάβει ουσιαστικά. Θα τονώσει την αυτοπεποίθησή σου… όταν θα νιώθεις ότι καταρρέεις και δεν μπορείς να συνεχίσεις… εκεί θα σου δώσει το χέρι και θα σε σηκώσει να στηριχτείς πάνω του. Θα είναι πάντα δίπλα σου και δεν θα σε προδώσει. Θα σε προσέχει σαν ιερό φυλαχτό… σε ένα κομμάτι της καρδιά του, που θα είναι ολόδικό σου… Αν βρεις αυτή την αγάπη, θα είναι σαν ένα δώρο… που πρέπει να δεχτείς… και να μην το χάσεις ποτέ … γιατί αυτό είναι το ωραιότερο δώρο που μπορεί να ελπίζει ένας άνθρωπος στην ζωή του! Και τότε θα νιώσεις τυχερός και ευλογημένος!

Να θυμάστε όλοι εκεί έξω… ότι δεν είμαστε αντίπαλοι… ας μην χάνουμε την αγάπη από τις ψυχές μας… ας είναι μόνο αυτή πάντα ανάμεσά μας… ιδίως αυτούς τους δύσκολους καιρούς που έχουμε απέναντί μας έναν κοινό εχθρό, έναν δύσκολο εχθρό! Και δεν είναι δύσκολο να τον νικήσουμε… δύσκολο είναι να κρατήσουμε την αγάπη… αυτή είναι η πιο έξυπνη, σοφή κίνηση που θα οδηγήσει στην νίκη….  απέναντι σε οποιαδήποτε δυσκολία!

Να θυμάσαι, είναι θεϊκό… να αγαπάς!