Τοξικοί καπνοί αναδύονται από την χωματερή Ασπροπύργου, σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων στην κάμερα της εκπομπής ”Ώρα Ελλάδος” του OPEN. 

Οι καπνοί αυτοί προέρχονται από σκουπίδια που είναι θαμμένα στην περιοχή, όπως αναφέρουν οι κάτοικοι και πλέον έχει μετατραπεί σε καθημερινότητα από το καλοκαίρι όταν ξέσπασε μία φωτιά στην περιοχή κάτω από άγνωστες συνθήκες. Η φωτιά σβήστηκε με ρίψη χώματος, όμως λίγες ώρες αργότερα ξεκίνησε να αναδύεται αυτός ο καπνός που δεν σταμάτησε ως σήμερα. Οι κάτοικοι κάνουν έκκληση προς τους αρμόδιους φορείς να δείξουν ενδιαφέρον για την υγεία τους και να μην τους αντιμετωπίζουν ως ”σκουπιδότοπο”.

Σε παρέμβαση του, στην εκπομπή ο δήμαρχος Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου επεσήμανε πως τα χέρια του δήμου είναι δεμένα και δεν μπορεί να παρέμβει σε τέτοιες περιπτώσεις. Όμως από την πρώτη στιγμή, και πριν δημιουργηθεί το μεγάλο πρόβλημα οι αρμόδιοι έχουν πράξει τα δέοντα αφού ενημέρωσαν την Περιφέρεια και αυτή με την σειρά της, έστειλε την υπόθεση στην εισαγγελία χωρίς να γίνει τίποτα. Συνέχισε, αναφέροντας ότι ο Δήμος δεν έχει τη δυνατότητα να απομακρύνει τα υλικά αυτά και δεν έχει ερευνήσει την τοξικότητα αφού αυτό πρέπει να το κάνουν οι επιθεωρητές περιβάλλοντος, οι οποίοι έχουν ενημερωθεί και δεν έχουν απαντήσει. Κλείνοντας, τόνισε ότι θα πρέπει επιτέλους οι αρμόδιοι φορείς να παρεμβαίνουν σε τέτοια θέματα.

Δείτε, το ρεπορτάζ του OPEN:

Πηγή: ethnos.gr