Τις τελευταίες ώρες, ένας γνωστός μετεωρολόγος έδωσε πρόβλεψη για το Σαββατοκύριακο σχετικά με ένα σπάνιο χαμηλό βαρομετρικό που θα χτυπήσει συγκεκριμένες περιοχές της χώρας και θα έχει ως αποτέλεσμα, να ντυθούν στα λευκά τα περισσότερα χιονοδρομικά και όχι μόνο, καθώς στη δυτική Μακεδονία δεν αποκλείεται να πασπαλίσει για λίγες ώρες δυνατά και πάνω περίπου από τα 1200 μέτρα.

Ο Γιάννης Καλλιάνος, με μια ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, αρχικά γράφει ότι απεχθάνεται την υπερβολή και την παραπληροφόρηση για λόγους δημοσιότητας και προς την απόλυτη αποκατάσταση της καιρικής αλήθειας αναφέρει ότι το Σαββατοκύριακο δεν έρχεται ο χειμώνας, δεν θα χιονίσει στη Φλώρινα, στη Βυτίνα, στην Πάρνηθα, στο Καρπενήσι, στη Μακρινίτσα, στην Αράχωβα ή στα Ανώγεια, δεν θα υπάρξει κάποια ακραία μεταβολή του καιρού, δεν θα χρειαστεί οι πολίτες που κατοικούν στα ημιπεδινά, στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα να κατεβάσουν τα χοντρά τους μπουφάν καθώς  δεν πρόκειται να συμβεί κάτι ασυνήθιστο.

Απλά, έρχεται ένα συννεφιασμένο και βροχερό Σαββατοκύριακο (κυρίως για τα βόρεια, κεντρικά και δυτικά τμήματα της χώρας), με όχι ακραίες σε ένταση βροχές για τις περισσότερες περιοχές. Ίσως δυνατές καταιγίδες να εκδηλωθούν κυρίως στις Σποράδες, στο Πήλιο, στην Εύβοια και αργά το βράδυ του Σαββάτου τοπικά στα Επτάνησα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση μόνο το Σάββατο κατά περίπου 4°C σε σχέση με σήμερα Παρασκευή και την Κυριακή πάλι θα ανέβει.

Μάλιστα, ο γνωστός μετεωρολόγος ρωτάει… ”Τραγικό;” Και απαντάει… ”Όχι!”  Συνεχίζει με το ερώτημα… ”Να ντυθούμε χιονάνθρωποι; Όχι!”

Και συνεχίζει… ”Απίστευτο μέσα στο Νοέμβρη να υποχωρήσει ο υδράργυρος από τους 21-22°C στους 17-18°C, ε; Όχι!”

Σε ότι αφορά στις χιονοπτώσεις… αναφέρει, ”Ναι, θα συμβεί κάτι φοβερό! Μέσα Νοεμβρίου και θα χιονίσει κυρίως το Σάββατο στα 1300-1400 μέτρα υψόμετρο στη Δυτική Μακεδονία! Δηλαδή θα χιονίσει 700 μέτρα υψηλότερα από τη Φλώρινα! Φοβερό; Όχι! Θα χιονίσει από τα 1500 μέτρα στη Θεσσαλία! Άρα 300 μέτρα πάνω από το υπερβολικά ορεινό Περτούλι! Συγκλονιστικό, ε; Όχι βέβαια! Άρα λοιπόν θα χιονίσει για λίγο σε κάποια ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ της βόρειας Ελλάδας. Απίστευτο; Όχι, αν αναλογιστεί κανείς ότι εκεί χιονίζει ακόμη και το Μάϊο πολλές φορές. Θα έχει 7-8 μποφόρ Α-ΝΑ ανέμους στα Επτάνησα (κυρίως την Κυριακή), παράλογο, ε; Δεν έχει ξαναφυσήξει στα Επτάνησα, εκεί επικρατεί μόνο άπνοια και νηνεμία, έτσι δεν είναι;”

Και κλείνει την ανάρτησή του, συμβουλεύοντας τους πολίτες να απολαύσουν το Σαββατοκύριακο και ας είναι κατά τόπους βροχερό ή συννεφιασμένο… όπως επίσης ενημερώνει ότι στην Αττική δεν θα γίνει κάτι ασυνήθιστο, ίσως βρέξει για λίγο τοπικά το Σάββατο (που θα επικρατήσει συννεφιά) στα βόρεια τμήματα και η θερμοκρασία φτάσει τους 17-18°C η μέγιστη στο κέντρο της πόλης. Την Κυριακή θα παρατηρηθούν λίγες τοπικές νεφώσεις, διαστήματα με ανοίγματα στον ουρανό, καμία περίπτωση για τοπικές βροχές και θερμοκρασία στους 20-21°C.

Με χιούμορ ο κ. Καλλιάνος, αποτρέπει τους Αθηναίους να ταμπουρωθούν σε Ιγκλού!

Tags :