Χιλιάδες, σκαθάρια άγνωστης προέλευσης έχουν κάνει ”επιδρομή” στο χωριό Μετόχι της Δυτικής Αχαΐας και οι κάτοικοι βρίσκονται σε απόγνωση καθώς δεν μπορούν να μείνουν στα σπίτια τους.

Αναλυτικότερα τα σκαθάρια εμφανίστηκαν πριν δυο ημέρες, σε ένα σπίτι που βρίσκεται κοντά στη λίμνη Λάμια της Στροφυλιάς και δυο ημέρες μετά εμφανίστηκαν σε ακόμα επτά σπίτια. Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, Κώστας Ταπεινός δήλωσε πως τα έντομα προχωρούν προς το χωριό του Μετοχίου πάρα πολύ γρήγορα, καταλαμβάνοντας ένα, ένα τα σπίτια. Κάνουν την εμφάνισή τους και κινούνται κυρίως της απογευματινές ώρες, όταν πέφτει ο ήλιος ενώ δεν έχει συμβεί ξανά.

Από την πρώτη ημέρα που τα σκαθάρια εμφανίστηκαν οι κάτοικοι ακολούθησαν την πορεία τους και οδηγηθήκανε στη Λάμια, ωστόσο εκεί τα νερά είναι καθαρά και η λίμνη δεν είναι κοντά στα δέντρα της Στροφύλιας, έτσι δεν μπορεί κανένας να καταλάβει από πού προέρχονται.

Σημειώνεται ότι τα έντομα δεν προκαλούν ζημιές ούτε στα σπίτια, ούτε στις γύρω καλλιέργειες και μέχρι στιγμής οι κάτοικοι για να μπορέσουν να μείνουν στα σπίτια τους ψεκάζουν με εντομοκτόνα, που όμως δεν επαρκούν. Το αρμόδιο τμήμα της Περιφέρειας εξετάζει το φαινόμενο που εξαπλώνεται ταχύτατα για να αντιμετωπιστεί, καθώς δεν υπάρχει χρόνος για καθυστερήσεις.

Πηγή: thebest.gr