Στόχος της κυβέρνησης είναι το σταδιακό άνοιγμα της οικονομικής δραστηριότητας από τις 22 Μαρτίου σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1».

Όπως είπε το λιανεμπόριο δεν θα ανοίξει με «click away» αλλά με αποστολή sms. Πιο αναλυτικά ο καταναλωτής θα στέλνει μήνυμα στο κατάστημα που τον ενδιαφέρει να κάνει τις αγορές του και στη συνέχεια θα πηγαίνει να εξυπηρετηθεί. Στα καταστήματα θα ισχύουν οι περιορισμοί ατόμων ανά τετραγωνικά και το sms θα θέτει περιορισμό στον χρόνο που θα μπορεί ο καταναλωτής να κάνει τις αγορές του. Η διάρκεια του χρόνου που θα έχει στην διάθεσή του θα αποφασιστεί κατόπιν συνεννόησης με τους ειδικούς.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην εστίαση σχετικά με την οποία επισήμανε πως θα ανοίξει σε δεύτερο χρόνο και μόνο σε εξωτερικούς χώρους. Η πιθανή ημερομηνία που έχει πέσει στο τραπέζι είναι περί τα μέσα Απριλίου.

Το πότε και με ποιον τρόπο θα έχουμε επαναλειτουργία του λιανεμπορίου θα εξαρτηθεί από την πορεία των εμβολιασμών, τα επιδημιολογικά δεδομένα και την εισήγηση των ειδικών.