Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία στο Χαλκιόπουλο Αιτωλοακαρνανίας όπου εντοπίστηκε ζευγάρι ηλικιωμένων δεμένο χειροπόδαρα στην οικία του, με τον άνδρα νεκρό. Από την αρχή τα στοιχεία οδήγησαν τις αστυνομικές αρχές σε εγκληματική ενέργεια και συγκεκριμένα προς την κατεύθυνση της ληστείας.

Πρόκειται για ένα φιλήσυχο ζευγάρι που ζούσε μόνο του καθώς στο παρελθόν είχε χάσει τον μοναχογιό του. Τις τελευταίες δυο ημέρες δεν είχαν δώσει σημεία ζωής και αυτό ανησύχησε συγγενείς και γείτονες του ζευγαριού και ειδοποίησαν την αστυνομία όπου όταν έφτασαν στο σπίτι τους, βρέθηκαν μπροστά σε μία ανατριχιαστική εικόνα.

Οι δύο ηλικιωμένοι ήταν δεμένοι χειροπόδαρα, με τον 91χρονο νεκρό στο κρεβάτι και την 85χρονη σύζυγό δίπλα του σε καρέκλα και σε κατάσταση σοκ, ακίνητη και παγωμένη. Μέχρι στιγμής δεν μπορεί να δώσει κατάθεση και οι αρχές περιμένουν να συνέλθει για να μιλήσουν μαζί της αλλά και το πόρισμα του ιατροδικαστή ώστε να ξεπλέξουν το κουβάρι αυτού του εγκλήματος. Οι λίγες κουβέντες της ηλικιωμένης, κάνουν λόγο για για εισβολή από 3 άνδρες με σκοπό να αρπάξουν χρήματα. Ενδέχεται μάλιστα αυτό να συνέβη πριν από αρκετές μέρες, ενδεχομένως από την περασμένη Παρασκευή.

« Πρόκειται για ένα τυπικό ζευγάρι ηλικιωμένων του χωριού. Έπαιρναν τη σύνταξή τους, είχαν τον κήπο τους, είχαν το σπίτι τους, μία μονοκατοικία που είχαν πάρει τότε που έδιναν τις αντιπαροχές στο χωριό και ζούσαν μόνοι γιατί είχαν χάσει το γιό τους. Όποιος τους επιτέθηκε γνώριζε ότι ζούσαν μόνοι. Ένας άγνωστος δε θα πήγαινε έτσι στοχευμένα, από κάπου γνώριζαν», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του χωριού Βασίλης Ταλιούρας.

 

Πηγή: agrinionews.gr