Σπείρα Αλβανών με «έδρα» την Κορυτσά εξαπατούσε Έλληνες πολίτες, παίρνοντας χιλιάδες ευρώ από τραπεζικούς τους λογαριασμούς!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομικής διεύθυνσης Κορυτσάς, «εγκέφαλοι» της σπείρας ήταν ένας 30χρονος από τα Τίρανα κι ένας 29χρονος από την Κορυτσά, ενώ τα θύματά τους στην Ελλάδα είναι μέχρι στιγμής 5.000!

Κατά την αλβανική Αστυνομία, οι δράστες προωθούσαν ένα λογισμικό σε υπολογιστές ανύποπτων Ελλήνων μέσω του οποίου είχαν καταφέρει να διεισδύσουν σε τραπεζικούς τους λογαριασμούς και σε άλλα προσωπικά τους δεδομένα.

Στη συνέχεια, μέσω εικονικών διαμεσολαβητών, έπαιρναν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των Ελλήνων χρηματικά ποσά που κατέληγαν σε άγνωστους λογαριασμούς. Το ποσό των χρημάτων που αρπάχτηκε από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των Ελλήνων κυμαίνεται, κατά την Αστυνομία, από 3.000 μέχρι 5.000 ευρώ ανά λογαριασμό.

Ο δεύτερος μηχανισμός που επιστράτευαν για να αρπάξουν χρήματα, αναφέρει η ανακοίνωση της αλβανικής αστυνομίας, ήταν η προσέγγιση και συμμετοχή των Ελλήνων σε μαϊμού οίκους κρυπτονομισμάτων.

Η αστυνομία ανακάλυψε στο κέντρο δράσης των συλληφθέντων στην πόλη της Κορυτσάς, 23 υπολογιστές και άλλες συσκευές υψηλής τεχνολογίας, καταστάσεις με ονόματα και αριθμούς τηλεφώνου Ελλήνων, πλαστές αποδείξεις τραπεζικών εντολών διακίνησης χρημάτων και κρυπτονομισμάτων «Bitcoin» κ.λπ.

Τις εγκαταστάσεις απάτης αυτές, διαχειρίζονταν εφτά εξειδικευμένα άτομα, τα οποία και συνελήφθησαν.

Πηγή: newsit.gr

Tags :