Το Υπουργείο Υγείας ανέφερε πως η διεξαγωγή των Πανελλαδικών λόγω καύσωνα δεν θα επηρεαστεί από τη λειτουργία ή μη των σχολείων.

Μέχρι το βράδυ θα έχουν δημοσιοποιηθεί οι οδηγίες του Υπουργείου όπου θα προβλέπει λειτουργία των κλιματιστικών στα σχολεία σε όλα τα Εξεταστικά Κέντρα, προμήθεια ανεμιστήρων από τους Δήμους , όπου δεν υπάρχουν κλιματιστικά, διάθεση νερού και χυμού στους εξεταζόμενους. Επίσης, θα συνιστάται να διατίθενται στους εξεταζόμενους οι πιο δροσερές αίθουσες του Σχολείου. Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, οι πρόεδροι των Εξεταστικών Κέντρων θα πρέπει να επικοινωνούν άμεσα με την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων.

Οδηγίες θα δοθούν και στα Γυμνάσια και Λύκεια (Α’ και Β’ τάξη) σχετικά με την ομαλή διεξαγωγή των ενδοσχολικών και απολυτηρίων εξετάσεων.

Σε ό,τι αφορά στα δημοτικά, θα υπάρχει η σύσταση να μην πραγματοποιείται το μάθημα της Γυμναστικής.

Η περιφέρεια Αττικής θα παραμένει σε ετοιμότητα εάν κηρυχθεί από το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας η Αττική σε κατάσταση υψηλής κινητοποίησης. Σε αυτή την περίπτωση θα παράσχει υδροφόρες και μηχανήματα έργου όπου της ζητηθεί.

Προς το παρόν κλειστά θα παραμείνουν για τρεις ημέρες τα σχολεία στη Χαλκίδα, σύμφωνα με απόφαση της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα.

Συγκεκριμένα, από αύριο, Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 έως και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, θα μείνουν κλειστά τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου (Νηπιαγωγείων, Δημοτικών σχολείων, Ειδικού Νηπιαγωγείου και Ειδικού Δημοτικού.

Οι Παιδικοί Σταθμοί, τα Κ.Δ.Α.Π. και Κ.Δ.Α.Π ΜεΑ του δήμου Χαλκιδέων θα λειτουργήσουν κανονικά, καθώς δεν πρόκειται για υποχρεωτική εκπαίδευση και η προσέλευση των παιδιών είναι προαιρετική. Η αναστολή λειτουργίας κρίθηκε απαραίτητη για την προστασία των μαθητών από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Με πληροφορίες από protothema.gr

Tags :