Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί το πότε και με ποιον τρόπο θα εμβολιαστούν οι πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες αλλά και στις ηλικιακές ομάδες 70 – 74 και 65 – 69, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ο ΓΓ. Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης στον ΣΚΑΙ 100,3.

Αναλυτικότερα, ο κ. Κοντογεώργης είπε πως η πλατφόρμα για τις ευπαθείς ομάδες θα ανοίξει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου και λίγες μέρες μετά θα ανοίξει για τους πολίτες 70-74 και 65-69 ετών. Εκτιμά πως μέχρι τις αρχές Μαΐου θα έχουν εμβολιαστεί όλοι όσοι είναι άνω των 60 και όλοι όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες θα έχουν εμβολιαστεί έως τις αρχές Μαΐου, σημειώνοντας πως με βάση τον προγραμματισμό, μέσα στον Απρίλιο θα γίνουν όσοι εμβολιασμοί έγιναν όλο το πρώτο τρίμηνο του έτους. Επίσης τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί ο τρόπος με τον οποίο θα πιστοποιούνται τα άτομα με σοβαρές ασθένειες τα οποία θα ακολουθήσουν στη σειρά των εμβολιασμών, λέγοντας ότι η η σχετική λίστα έχει ήδη καταρτιστεί μέσω της άυλης συνταγογράφησης και τον ΗΔΙΚΑ, ωστόσο θα ανακοινωθεί πώς θα μπορεί κάποιος να μπει στη λίστα αν δεν έχει εντοπιστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους.

Επίσης αναφέρθηκε στις παρενέργειες του εμβολίου λέγοντας πως στην χώρα μας έχουν καταγράφει μόλις 6 σοβαρές παρενέργειες, ενώ σε ότι αφορά τους 350.000 πολίτες που έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις, έχουν κολλήσει τον ιό περίπου 250 άτομα, χωρίς να έχουν χρειαστεί νοσηλεία.

Τέλος, αναφέρθηκε στην πρόθεση της κυβέρνησης να μπουν στην διαδικασία εμβολιασμού φαρμακεία και ιδιώτες γιατροί ανάλογα με τη διαθεσιμότητα και τον τύπο των εμβολίων. Σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται μετά τον Απρίλιο.