”Καμπάνες” χτύπησαν για πέντε παραλιακές επιχειρήσεις, στην Κινέτα όπου πραγματοποίησαν έλεγχο μικτά κλιμάκια της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου. Αυτό που πραγματικά σοκάρει είναι ότι ελέγχθηκαν πέντε επιχειρήσεις και καμία δεν τηρούσε το γράμμα των συμβάσεων παραχώρησης που έχουν υπογραφεί με το δημόσιο.

Αναλυτικότερα, οι ξαπλώστρες εκτείνονταν σε πολλαπλάσια τετραγωνικά των αδειών παραχώρησης και έφταναν δε πολύ κοντά στο κύμα, παραβιάζοντας την απαιτούμενη απόσταση των τεσσάρων μέτρων με αυτόπτες μάρτυρες να μεταφέρουν επιχειρήματα περί άμπωτης και παλίρροιας από την πλευρά των ελεγχόμενων επιχειρηματιών. Επίσης, προέκυψαν και αρκετές παραβάσεις, οι οποίες κυμαίνονταν από την απουσία σήμανσης μέχρι υπερβάσεις του υπό κατάληψη χώρου από επιπλέον ομπρελοκαθίσματα, άλλες κατασκευές καθώς και περιπτώσεις που ήταν αυθαίρετη η κατάληψη χωρίς σύμβαση παραχώρησης.

Οι ελεγκτές εντός των επομένων 48 ωρών αναμένεται να κοινοποιήσουν τα πρόστιμα τα οποία θα επιβληθούν στις επιχειρήσεις , χωρίς καμία εξ αυτών όμως να έρχεται αντιμέτωπη με παραβάσεις που επιφέρουν σφράγιση.

Σημειώνεται ότι, οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν έπειτα από καταγγελίες μέσω της εφαρμογής MyCoast αλλά και μέσω τηλεφωνικών κλήσεων πολιτών στις κατά τόπους Κτηματικές Υπηρεσίες.

Με πληροφορίες από euro2day.gr

Tags :