Το μυστήριο και η γοητεία της φύσης δεν αφήνει κανέναν άνθρωπο ασυγκίνητο… πόσο μάλιστα, όταν πρόκειται για το μέρος που σύμφωνα με την θρησκεία των Αρχαίων Ελλήνων, κατοικούσαν οι 12 θεοι του Ολύμπου!

Εκεί… στον Όλυμπο βρέθηκε πριν 10 χρόνια ένας άντρας από την Κατερίνη με σκοπό να το εξερευνήσει… και από τότε δεν έφυγε ποτέ. Ο Παναγιώτης Σαρίμπασης φαίνεται ότι βρήκε το νόημα της ζωής στην κορυφή του κόσμου και αποφάσισε να εγκαταλείψει τους ανθρώπους και τον σύγχρονο τρόπο ζωής και να γίνει ένας σύγχρονος survivor! Σε μία ξύλινη καλύβα…σε υψόμετρο 970 μέτρων απολαμβάνει την ηρεμία και την ενέργεια του τόπου. Απαλλαγμένος από οτιδήποτε υλικό, με μόνη συντροφιά μία οικογένεια σκίουρων που ζεί μαζί του, καλύπτει τις βασικές ανάγκες επιβίωσής του μόνο με μία σόμπα που τον ζεσταίνει και φωτοβολταϊκά που του παρέχουν ρεύμα. Όλα αυτά τα χρόνια δεν χρειάστηκε να επισκεφτεί ποτέ γιατρό… καθώς δεν αρρώστησε ποτέ! Μπορεί το μυστικό του να είναι το νερό που πίνει… από τον ποταμό Ενιπέα.
Όσο για την εμφάνισή του, ειδικά των μαλλιών του έχει αφήσει την φύση να του δημιουργήσει ράστα… που θα ζήλευαν και επαγγελματίες κομμωτές!

Άραγε πόσο δυνατός και ταπεινός πρέπει να είναι ένας άνθρωπος για να υπερβεί τα σωματικά και πνευματικά όριά του… εγκαταλείποντας  όλα αυτά που όλοι εμείς δεν μπορούμε, ούτε με την σκέψη… να βγάλουμε από την καθημερινότητά μας; Την απάντηση μόνο ο Παναγιώτης Σαρίμπασης την γνωρίζει και ίσως στο μέλλον ανακαλύψει και την αλήθεια των μύθων που κρύβει το βουνό… και θελήσει να μας την πει!

Προς το παρόν μίλησε για την καθημερινότητά του στην εκπομπή Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση. Παρακολουθήστε το video που ακολουθεί: