Το πράσινο φως δόθηκε στον Ρώσσο μεγιστάνα Ριμπολόβλεφ, να μετατραπεί το ιστορικό νησί Σκορπιός, σε VIP θέρετρο σύμφωνα με ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ.

Ο Σκορπιός αγοράστηκε από τον Έλληνα κροίσο Αριστοτέλη Ωνάση το 1963 έναντι 3,5 εκατ. δραχμών και από ένα ξερονήσι το μεταμόρφωσε σε επίγειο παράδεισο, Αυτός ήταν ο τόπος που αγάπησε, έζησε τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωή του και επέλεξε να γίνει η τελευταία κατοικία του.

Σε αυτόν τον τόπο θα υλοποιηθεί μία μεγάλη τουριστική επένδυση άνω των 165 εκατομμυρίων ευρώ αποκλειστικά με ιδιωτικά κεφάλαια και αφορά στη δημιουργία σύγχρονων πολυτελών τουριστικών υποδομών σε έκταση 161 στρεμμάτων του νησιού.

Συγκεκριμένα σήμερα δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και Τουρισμού, που προβλέπει την έγκριση χωροθέτησης του επενδυτικού σχεδίου της οικογένειας «Κατασκευή και λειτουργία πολυτελούς τουριστικής μονάδας» στη νήσο Σκορπιός.

Η επένδυση αυτή θα αλλάξει την εικόνα του τουρισμού στην Ελλάδα μιας και θα αποτελεί το πρώτο ιδιωτικό νησί προς ενοικίαση σε κροίσους, σε ολόκληρο τον κόσμο. Το project περιλαμβάνει ένα πολυτελές ξενοδοχείο 5 αστέρων, spa, αμφιθέατρο, αίθουσα προβολών, καθιστικά, κοινόχρηστους χώρους, σύγχρονο γυμναστήριο και κέντρο για τη σωματική ευεξία, χώρο bowling,παιδότοπο, χώρο ηλεκτρονικού προσομοιωτή σκοποβολής εσωτερικού χώρου, γήπεδα ποδοσφαίρου 5×5, τένις διεθνών προδιαγραφών, καθώς και δραστηριότητες σκοποβολής και ιππασίας, αρένα ιππασίας ανοιχτού χώρου, beach volley, πισίνες, τεχνητή λίμνη, ελικοδρόμιο, μονάδα αφαλάτωσης θαλάσσιου νερού, μονάδα επεξεργασίας υγρών αποβλήτων, εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, μεγάλο οδικό δίκτυο, πτηνοτροφικές μονάδες, αγροτική φάρμα, αμπελώνα, οπωρώνα, λαχανόκηπους κ.α.
Εκτός από το κύριο κτίριο των δύο επιπέδων με 7 πολυτελείς σουίτες, θα κατασκευαστούν ακόμη 12 νέες υπερπολυτελείς βίλες επιφάνειας από 500 έως 1.200 τ.μ. η καθεμία.

Για το νέο έργο που υλοποιείται στο Σκορπιό, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων,  Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι: «Το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων με εξαιρετικά ταχείς διαδικασίες προχώρησε στην έγκριση χωροθέτησης του επενδυτικού σχεδίου για τον Σκορπιό. Ένα έργο εμβληματικής σημασίας, το οποίο επίσης για αρκετό καιρό παρέμεινε στα συρτάρια και τώρα προχωρά για να δώσει στη χώρα μας θέσεις εργασίας και προστιθέμενη αξία. Στηρίζουμε απόλυτα την επένδυση αυτή και με αγωνία περιμένουμε να την δούμε να υλοποιείται και να απολαμβάνει ο ελληνικός λαός».

Επίσης ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων,  Νίκος Παπαθανάσης δήλωσε: «Η μεγάλη αυτή τουριστική επένδυση στο νησί του Σκορπιού αποτελεί ένα φιλόδοξο σχέδιο με σεβασμό προς το περιβάλλον. Μια στρατηγική επένδυση που θα μετατρέψει το νησί σε προορισμό αναψυχής και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας τόσο κατά την κατασκευή όσο και κατά τη λειτουργία του. Η Πολιτεία παραμένει αρωγός στις επενδύσεις που συμβάλλουν τα μέγιστα στην αναπτυξιακή προοπτική της Περιφέρειας και της χώρας συνολικά».

Πηγή photo: Αristotelis Onasis – facebook