Ο κλασσικός τρόπος αντιμετώπισης του κρυολογήματος και των πόνων στην πλάτη από την εποχή του Ιπποκράτη, θεωρούνται οι βεντούζες γι’ αυτό οι παλαιότεροι θυμούνται τις τις γιαγιάδες να λένε «έλα να σου κόψω βεντούζες και θα γίνεις περδίκι».

Αυτόν τον τρόπο χρησιμοποίησε μία ηλικιωμένη γυναίκα στην Κρήτη για να ανακουφίσει τον σύζυγό της, ο οποίος υπέφερε από πόνους στη πλάτη. Πήρε λοιπόν τα ποτήρια και αφού τα ζέστανε ανάβοντας με οινόπνευμα ένα κομμάτι βαμβάκι στην άκρη από το πιρούνι άρχισε να τα ακουμπά στην πλάτη του.

Το αποτέλεσμα όμως δεν ήταν να αισθανθεί καλύτερα ο σύζυγος αλλά να κινδυνέψουν να καούν και οι δύο ζωντανοί από την φωτιά που προκλήθηκε και να πεθάνουν από ασφυξία λόγω του καπνού.

Ευτυχώς με την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής σώθηκαν και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται με αναπνευστικά προβλήματα και ο άνδρας παραμένει στη ΜΕΘ του νοσοκομείου σε σταθερή κατάσταση. Στο Νοσοκομείο μετέβησαν σήμερα ανακρίτρια και εισαγγελέας ώστε να δώσει καταθέσει η γυναίκα αφού κατηγορείτε για απόπειρα ανθρωποκτονίας και για εμπρησμό από τον οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος. Μετά την απολογία της και αφού εξιστόρησε τα γεγονότα, ο μοναδικός όρος που της επιβλήθηκε είναι να παρακολουθείται από ψυχίατρο.

Με πληροφορίες από cretalive.gr