Ένα ζευγάρι ηλικίας 33 και 35 ετών, στην Θεσσαλονίκη που ήταν μέλη εγκληματικής οργάνωσης, χρησιμοποιούσε τις ανήλικες κόρες του όπως επίσης και μία ακόμη ανήλικη ως βαποράκια. Συγκεκριμένα είχε μοιράσει ρόλους στα κορίτσια σε ότι αφορά την απόκρυψη των ναρκωτικών, την παραλαβή τους από σημεία που ήταν κρυμμένα και τη μεταφορά τους για περαιτέρω παράδοση και διακίνηση από άλλα μέλη της οργάνωσης.

Η εγκληματική οργάνωση εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης πολυμελής εγκληματική οργάνωση, μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε περιοχές του Νομού Αττικής. Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν επτά μέλη, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους με συγγενικούς και φιλικούς δεσμούς.

Πρόκειται για έξι ημεδαπούς και έναν αλλοδαπό, μεταξύ των οποίων η 35χρονη μητέρα που ήταν διευθυντικό στέλεχος της οργάνωσης και ο 33χρονος πατέρας, επίσης αρχηγικό στελέχος του κυκλώματος. Σε βάρος όλων σχηματίσθηκε δικογραφία κατά περίπτωση για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, παράβασης του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, παράβασης του Νόμου περί όπλων και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε υπαίθριους χώρους και σε διαμερίσματα που χρησιμοποιούσαν σε περιοχές του Νομού Αττικής αλλά και σε δύο επιβατικά οχήματα που χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους και τη μεταφορά των ναρκωτικών, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 8 κιλά και 992 γραμμάρια ηρωίνης, επιμελώς κρυμμένα τόσο σε υπαίθρια σημεία όσο και σε μέρη των αυτοκινήτων, Μικροποσότητα κοκαΐνης, Δενδρύλλια κάνναβης, Ποσότητα κάνναβης, 2 πιστόλια, Φυσίγγια, Εξοπλισμός εργαστηρίου υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης, Υλικά τυποποίησης και συσκευασίας ναρκωτικών, Χρηματικό ποσό και 4 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις συνεννοήσεις τους.

Σημειώνεται επίσης, ότι στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, αρχές Μαρτίου 2023 σε περιοχή του Νομού Μαγνησίας είχε συλληφθεί και ο 32χρονος αδερφός του προαναφερόμενου αρχηγού του κυκλώματος, καθώς κατελήφθη να μεταφέρει περισσότερα από 2 κιλά ηρωίνη και ποσότητα κοκαΐνης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

 

Tags :