Μεγάλο αριθμό νέων κρουσμάτων αναμένεται να έχουμε σήμερα Τρίτη 2 Μαρτίου, αν λάβουμε υπόψη μας ότι κάθε Τρίτη τα αποτελέσματα που ανακοινώνονται προέρχονται από 3πλάσιο αριθμό τεστ στην χώρα μας. Την ίδια στιγμή, η πληρότητα στις ΜΕΘ των νοσοκομείων αναφοράς «Σωτηρία», «Ευαγγελισμό» και «Σισμανόγλειο» στην Αττική αγγίζει στο 100%.

Από τους 2.153 ασθενείς σε απλές κλινικές Covid-19 που βρίσκονται στο ΕΣΥ, οι 1.190 είναι στα νοσοκομεία της Αττικής. Με μόλις 73  εξιτήρια πριν από 2 ημέρες, 273 νέους ασθενείς να κάνουν εισαγωγή στα νοσοκομεία και το 60% των διασωληνωμένων να είναι στις ΜΕΘ της Αττικής, εκ των οποίων οι 251 ασθενείς με μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, προμηνύουν μία δύσκολη μάχη των υγειονομικών με τον ιό.

Η πίεση στο ΕΣΥ είναι μεγάλη γι’ αυτό και τα νοσοκομεία δίνουν εξιτήρια και τα Σαββατοκύριακα, με σκοπό να αδειάζουν κρεβάτια για τους επόμενους ασθενείς ώστε να αποσυμπιεστεί η κατάσταση.  Επίσης το Υπουργείο Υγείας μετατρέπει απλές κλίνες σε ΜΕΘ, κάνει χρήση των κλινικών που παραχώρησε ο ιδιωτικός τομέας για τους non-covid ασθενείς ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι σταματά την διακομιδή για απλή νοσηλεία από περιοχές που βρίσκονται κοντά στην Αττική. Όπως Χαλκίδα, Θήβα, Λειβαδιά και Κόρινθο.

Πηγή: www.protothema.gr