Μαθητές και γονείς προχώρησαν σήμερα το πρωί σε κατάληψη σχολείου, στα Λιόσια με αφορμή καταγγελία 16χρονης για σεξουαλική παρενόχληση.

Η μαθήτρια, είχε αποκαλύψει σε καθηγητές της πριν από δυο μήνες ότι ο διευθυντής του σχολείου ασέλγησε εις βάρος της μέσα στο γραφείο του αρκετές φορές, όταν η ανήλικη πήγαινε ώστε να συζητήσει μαζί του για τις κρίσεις πανικού που πάθαινε. Συγκεκριμένα, όπως είπε πήγαινε στο γραφείο κάθε φορά που δεν αισθάνονταν καλά και τότε ο διευθυντής την χάιδευε στους ώμους, την αγκάλιαζε και την έπιανε από τη μέση με αποτέλεσμα να αισθάνεται άβολα. Όταν έφευγε από το σχολείο, της έστελνε μηνύματα στο κινητό της τηλέφωνο, ζητώντας ραντεβού εκτός σχολείου.

Σημειώνεται ότι ο διευθυντής του σχολείου, απουσιάζει από το σχολείο από την περασμένη Παρασκευή επικαλούμενος οικογενειακούς λόγους ενώ ο υποδιευθυντής ενημέρωσε ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες για την υπόθεση. Έχει ενημερωθεί το υπουργείο Παιδείας και οι καθηγητές συνεδριάζουν για τις επόμενες κινήσεις που θα χρειαστεί να κάνουν με στόχο την προστασία της 16χρονης μαθήτριας ενώ παράλληλα επιδιώκουν την συντομότερη επανέναρξη των μαθημάτων προς όφελος του σχολείου και των μαθητών του.

Με πληροφορίες από protothema.gr