Μία πανδημία Κορονοϊού έχει καταφέρει αν όχι να αλλάξει ολοκληρωτικά… σίγουρα να επηρεάσει την εξέλιξη των γεγονότων και την μοίρα ολόκληρης της ανθρωπότητας. Επιστήμονες σε όλο τον πλανήτη τον τελευταίο χρόνο προσπαθούν να ”διαβάσουν” και να αποκωδικοποιήσουν την εισβολή του φονικού ιού, με στόχο να σωθεί η μοίρα όλων μας…

Τι θα γινόταν άραγε, αν στο μέλλον η ανθρωπότητα ερχόταν αντιμέτωπη με μία άλλη πανδημία… πιο σκληρή… πιο απόκοσμη… πιο τρομακτική… μία πανδημία που μέχρι σήμερα έχει απασχολήσει μόνο σκηνοθέτες και σεναριογράφους του Hollywood… και όλους εμάς ως θεατές…

Μία πανδημία που θα μεταμορφώνει τους ανθρώπους σε ζόμπι…

Υπάρχουν αρκετοί επιστήμονες παγκοσμίως που κατά καιρούς έχουν υποστηρίξει ότι είναι πιθανό ένας ”ιός ζόμπι” και κάτω υπό κάποιες προϋποθέσεις να ξεσπάσει στον πλανήτη. Αυτό ίσως προκύψει από την μετάλλαξη ενός ιού, ο οποίος θα προσβάλει τον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα του ανθρώπου και στη συνέχεια θα προκαλέσει την ανεξέλεγκτη και επιθετική συμπεριφορά του ασθενούς.

Το περιοδικό Forbes ασχολήθηκε σε ένα άρθρο του, με το ενδεχόμενο η ανθρωπότητα να ζήσει την ”Αποκάλυψη των Ζόμπι”. Ένα ενδεχόμενο το οποίο βασίζεται κατά κύριο λόγο στη φαντασία και παρόλα αυτά το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) έχει ετοιμάσει έναν οδηγό επιβίωσης … σε ενδεχόμενο μιας τέτοιας απειλής. Πρόκειται για ένα σενάριο που είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς… για το πότε και με ποιόν τρόπο ένας  ”ιός Ζόμπι” θα μπορούσε να ξεσπάσει.

Στα σενάρια αυτά έρχονται να προστεθούν και αυτοί που μιλούν για προφητείες… οι οποίες προβλέπουν τα δεινά που έρχονται. Ανάμεσα σε αυτές είναι και η προφητεία του Νοστράδαμου, ο οποίος λέγεται ότι προέβλεψε μια αποκάλυψη ζόμπι… το 2021. Αυτό προέκυψε από την προσπάθεια κάποιων να ερμηνεύσουν αυτά που έχει γράψει για το 2021.

«Ύστερα από ένα μεγάλο πρόβλημα, η ανθρωπότητα, προετοιμάζεται για ακόμη μεγαλύτερο. Βροχή, αίμα, λιμός και ο ουρανός φωτιά» και συνεχίζει… «Λίγοι νέοι: μισοί νεκροί για να ξεκινήσουν» καταλήγοντας… «Πατέρες και μητέρες νεκρές από απεριόριστες θλίψεις / Γυναίκες στο πένθος, ο λοιμός/ Ο κόσμος τελειώνει».

Σε αυτά που διαβάσατε δεν συναντάς τις λέξεις «ζόμπι» και «αποκάλυψη», συναντάς την λέξη «μισοί νεκροί»… που για κάποιους μπορεί να τα φωτογραφίζει.

Όλα αυτά επισημαίνουμε ότι είναι εικασίες και σενάρια που σύμφωνα με το Forbes, αν ζωντάνευαν θα σήμαινε τον θάνατο μιας χώρας και κατά επέκταση ολόκληρης της ανθρωπότητας αν δεν ήταν επαρκώς προετοιμασμένη.

Σε αυτό το σημείο έρχεται το CDC να προσφέρει έναν οδηγό ετοιμότητας Ζόμπι, ο οποίος περιέχει μερικές χρήσιμες συμβουλές ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι σε αυτό το ”τρελό σενάριο”. Αυτό που συνιστά είναι να έχετε ένα κουτί έκτακτης ανάγκης στο σπίτι σας, το οποίο θα πρέπει να έχει τα ακόλουθα:

Νερό: Αποθηκεύστε τουλάχιστον ένα γαλόνι ανά άτομο ανά ημέρα που πιστεύετε ότι ενδέχεται να παγιδευτεί κατά τη διάρκεια έκτακτης ανάγκης. Αυτό πρέπει να επαρκεί τουλάχιστον για τρεις ημέρες, αν και η προμήθεια δύο εβδομάδων θα ήταν ακόμη καλύτερη. Φυσικά, μια αποκάλυψη ζόμπι θα μπορούσε να συνεχιστεί για πολύ περισσότερο και η αποθήκευση πάνω από 1000 γαλόνια μπορεί να μην είναι τόσο εύκολη.

Φαγητό: Αυτά πρέπει να είναι μη αναλώσιμα είδη. Βεβαιωθείτε ότι το φαγητό καλύπτει αρκετές ομάδες τροφίμων και είναι όσο το δυνατόν πιο υγιεινό.

Φάρμακα: Αυτά πρέπει να είναι συνταγογραφούμενα και μη συνταγογραφούμενα φάρμακα που μπορεί να χρειαστείτε.

Εργαλεία και αναλώσιμα: Το CDC προτείνει να έχετε πράγματα όπως ένα μαχαίρι χρησιμότητας, κολλητική ταινία και ένα ραδιόφωνο με μπαταρία. Ένα smartphone ενδέχεται να μην είναι τόσο χρήσιμο σε περίπτωση που το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και το Διαδίκτυο δεν λειτουργούν.

Υγιεινή: Σαπούνι, πετσέτες και λευκαντικά οικιακής χρήσης.

Ρούχα και κλινοσκεπάσματα: Αυτά πρέπει να περιλαμβάνουν ρούχα που προσφέρουν εύλογη προστασία.

Σημαντικά έγγραφα: Το CDC αναφέρει συγκεκριμένα την άδεια οδήγησης, το διαβατήριο και το πιστοποιητικό γέννησης.

Το CDC προειδοποιεί ότι ένα Band-aid δεν θα κάνει πολλά για ένα δάγκωμα… ζόμπι…

Οι ανησυχίες σχετικά με μια επίθεση ζόμπι δεν είναι οι μόνοι λόγοι για να διατηρήσετε τέτοια αντικείμενα. Θα μπορούσαν να είναι βολικά για σχεδόν οποιοδήποτε είδος έκτακτης ανάγκης, όπως πλημμύρα, τυφώνας, ανεμοστρόβιλος ή σεισμός.

Το CDC προτείνει επίσης τη θέσπιση σχεδίου έκτακτης ανάγκης με την οικογένειά σας. Αυτό περιλαμβάνει τον εντοπισμό των τύπων έκτακτης ανάγκης που είναι δυνατοί στην περιοχή σας.

Μια δεύτερη πρόταση από το CDC είναι να επιλέξετε ένα μέρος συνάντησης για την οικογένειά σας να συγκεντρωθεί σε περίπτωση που χωριστείτε και δεν μπορείτε να επιστρέψετε ή να μείνετε στο σπίτι σας.

Μια τρίτη πρόταση είναι ο προσδιορισμός των επαφών έκτακτης ανάγκης. Αυτή η λίστα πρέπει να περιλαμβάνει αστυνομία, πυροσβεστική υπηρεσία, γιατρό.

Μια τέταρτη πρόταση από το CDC είναι να σχεδιάσετε τη διαδρομή εκκένωσης. Μάθετε πού να πάτε για γρήγορη έξοδο από την πόλη σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Απομνημονεύστε αυτήν τη διαδρομή. Μην βασίζεστε στους χάρτες Google για να σας βοηθήσουμε να προηγηθείτε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Και πάλι, πολλές από τις συμβουλές που προσφέρονται από τον ιστότοπο CDC Zombie Preparedness ισχύουν για πολλές διαφορετικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όχι μόνο για μια αποκάλυψη ζόμπι, με εξαίρεση τις δηλώσεις όπως… ”όταν τα ζόμπι πεινούν, δεν θα σταματήσουν μέχρι να πάρουν φαγητό”.

Αυτά συμβουλεύει το CDC… εμείς συμβουλεύουμε να αρκεστείτε προς το παρόν στα Ζόμπι που συναντάτε στις ταινίες… και όταν τελειώσει η πανδημία του κορονοϊού μην φοβηθείτε να φιλήσετε τους αγαπημένους σας και να σας φιλήσουν… δεν θα σας δαγκώσουν…

Μέχρι τότε ψυχραιμία…

Πηγή: www.forbes.com