Πριν από μία εβδομάδα, μια πενταμελής οικογένεια βρέθηκε δολοφονημένη μέσα στο σπίτι της, από πυροβόλο όπλο στο Βραδεμβούργο από την αστυνομία την οποία ειδοποίησαν μάρτυρες που είχαν δει τα άψυχα πτώματα. Οι εισαγγελικές αρχές από την αρχή θεωρούσαν ύποπτο για το έγκλημα τον πατέρα.

Στο σημείο του εγκλήματος, βρέθηκε ένα αποχαιρετιστήριο σημείωμα το οποίο επιβεβαίωσε τις αρχικές υποψίες καθώς ο 40χρονος πατέρας έγραφε ότι είναι ο δράστης, λόγω του ότι ο εργοδότης της συζύγου του ανακάλυψε ότι είχαν πλαστογραφήσει τα πιστοποιητικά εμβολιασμού τους. Από φόβο, όπως έγραφε στο σημείωμα αποφάσισε να προχωρήσει στην αποτρόπαια πράξη και αφού πυροβόλησε πρώτα την σύζυγο και μετά τα παιδιά 5 και 10 ετών, στη συνέχεια αυτοκτόνησε γιατί πίστευε ότι σε περίπτωση σύλληψής τους από τις αρχές, οι κοινωνικές υπηρεσίες θα τους αφαιρούσαν την επιμέλεια των παιδιών τους.

Η φρικτή περίπτωση έρχεται μετά την αυστηροποίηση των μέτρων με σκοπό να ανακόψει το τέταρτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού. Από τον περασμένο μήνα, οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης ή αρνητικό τεστ για COVID-19.

Επίσης, οι γερμανικές αρχές συμφώνησαν την περασμένη εβδομάδα να απαγορεύσουν στους μη εμβολιασμένους την πρόσβαση σε όλες εκτός από τις πιο βασικές επιχειρήσεις, όπως παντοπωλεία, φαρμακεία και αρτοποιεία και σχεδιάζουν να καταστήσουν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για ορισμένες θέσεις εργασίας.

 

Πηγή:reuters.com