Κόκορας που είχε ένα μαχαίρι δεμένο στο πόδι του… σκότωσε ένα άνδρα στο χωριό Lothunur της πολιτείας Telangana, στη νότια Ινδία.

Το περιστατικό έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια μιας παράνομης κόκορομαχίας στη νότια Ινδία, όταν ο κόκορας με ένα μαχαίρι 3 ιντσών δεμένο στο πόδι του, έπεσε με πανικό πάνω στον ιδιοκτήτη του, Thangulla Satish και τον κάρφωσε στη βουβωνική χώρα, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο επιθεωρητής της αστυνομίας B. Jeevan είπε συγκεκριμένα ότι όλα έγιναν όταν το θύμα ετοίμαζε τον κόκορα για την μάχη. Τότε χτυπήθηκε από το μαχαίρι και άρχισε να αιμορραγεί έντονα. Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά δεν τα κατάφερε, καθώς άφησε την τελευταία του πνοή κατά την διαδρομή.

Ο επιθεωρητής τόνισε, ότι ο κόκορας που εμπλέκεται στο περιστατικό ήταν μεταξύ πολλών άλλων πτηνών που προετοιμάζονταν για το ”φεστιβάλ στοιχημάτων κοκοφοίνικα” στο χωριό Lothunur και αμέσως μετά το τραγικό συμβάν μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα, πριν μεταφερθεί σε μια τοπική φάρμα πουλερικών. Μάλιστα όσο απίστευτο και αν ακούγεται ίσως χρειαστεί να παρουσιαστεί και ενώπιον του δικαστηρίου. Η αστυνομία ψάχνει επίσης, πάνω από δώδεκα άτομα που συμμετείχαν στην οργάνωση της κοκορομαχίας και οι διοργανωτές κινδυνεύουν να τιμωρηθούν με φυλάκιση έως και δύο χρόνια, καθώς απαγορεύεται η διεξαγωγή κοκορομαχιών στα Ινδικά κράτη από το 1960. Παρόλα αυτά είναι συχνές στις πολιτείες Telangana, Andhra Pradesh, Tamil Nadu και Karnataka της νότιας Ινδίας.

Οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων ζητούν από καιρό να ελέγξουν την παράνομη πρακτική, η οποία οργανώνεται κυρίως ως μέρος τοπικών ινδουιστικών φεστιβάλ. Συνήθως παρακολουθούνται από εκατοντάδες εώς και χιλιάδες άτομα τα οποία αγωνιούν και στοιχηματίζουν ποιο πτηνό θα σκοτώσει πρώτο το άλλο.  Ο αγώνας λήγει μόνο όταν από τα δύο πεθάνει ή αποχωρήσει. Οι κοκορομαχίες διεξάγονται συχνά υπό την επίβλεψη ισχυρών, τοπικών πολιτικών και περιλαμβάνουν μεγάλα χρηματικά στοιχήματα.

Πέρσι, καταγράφηκε ένα παρόμοιο περιστατικό με έναν άνδρα, ο οποίος σκοτώθηκε όταν το μαχαίρι που ήταν δεμένο στο πόδι του κόκορα, τον χτύπησε στο λαιμό κατά τη διάρκεια μιας κοκορομαχίας στην Άντρα Πραντές. Επίσης, το 2010 ένας κόκορας σκότωσε τον ιδιοκτήτη του κόβοντας τη σφαγίτιδα φλέβα του, στην πολιτεία της Δυτικής Βεγγάλης.

Πηγή:abcnews.go.com