H απερχόμενη πρώτη κυρία των ΗΠΑ Μελάνια Τραμπ, πήρε θέση για τα επεισόδια στο Καπιτώλιο. Τις τελευταίες μέρες ακούστηκαν διάφορα σενάρια για την απουσία της μετά τα επεισόδια που προκάλεσαν παγκόσμια κατακραυγή. Ήρθε η ώρα να ακουστεί και η δική της φωνή μέσω twitter που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου και στον προσωπικό της λογαριασμό.

Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις της:

«Όπως όλοι σας, είχα αναλογιστεί τον περασμένο χρόνο και πώς ο αόρατος εχθρός, ο Covid-19, πέρασε από την όμορφη χώρα μας. Όλα τα έθνη έχουν βιώσει την απώλεια αγαπημένων, τον οικονομικό πόνο και τις αρνητικές επιπτώσεις της απομόνωσης.

Ως Πρώτη Κυρία σας, ήταν εμπνευσμένο να παρακολουθώ από πρώτο χέρι τι θα κάνουν οι άνθρωποι του μεγάλου μας Έθνους ο ένας για τον άλλο, ειδικά όταν είμαστε πιο ευάλωτοι.

Με σχεδόν κάθε εμπειρία που είχα, βρέθηκα να κουβαλάω τις ιστορίες πολλών ατόμων μαζί μου στην καρδιά μου.

Πιο πρόσφατα, στην καρδιά μου βρέθηκαν οι Βετεράνοι της Πολεμικής Αεροπορίας, Ashli ​​Babbit, Benjamin Philips, Kevin Greeson, Rosanne Boyland, και οι αστυνομικοί του Καπιτώλιο, Brian Sicknick και Howard Liebengood. Προσεύχομαι για την άνεση και τη δύναμη των οικογενειών τους σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Είμαι απογοητευμένη με αυτό που συνέβη την περασμένη εβδομάδα. Το βρίσκω ντροπιαστικό που γύρω από αυτά τα τραγικά γεγονότα υπήρξαν αλαζονικά κουτσομπολιά, αδικαιολόγητες προσωπικές επιθέσεις και ψευδείς παραπλανητικές κατηγορίες για μένα – από ανθρώπους που θέλουν να είναι σχετικοί και να έχουν μια ατζέντα. Αυτή τη φορά αφορά αποκλειστικά τη θεραπεία της χώρας μας και των πολιτών της. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για προσωπικό κέρδος.

Το έθνος μας πρέπει να θεραπευτεί με πολιτικό τρόπο. Μην κάνετε κανένα λάθος γι’ αυτό, καταδικάζω απολύτως τη βία που συνέβη στο Καπιτώλιο του Έθνους μας. Η βία δεν είναι ποτέ αποδεκτή.

Ως Αμερικανίδα, είμαι περήφανη για την ελευθερία μας να εκφράζουμε τις απόψεις μας χωρίς δίωξη. Είναι ένα από τα πρωταρχικά ιδανικά στα οποία βασίζεται βασικά η Αμερική. Πολλοί έχουν κάνει την τελική θυσία για να προστατεύσουν αυτό το δικαίωμα. Έχοντας αυτό κατά νου, θα ήθελα να καλέσω τους πολίτες αυτής της χώρας να αφιερώσουν λίγο χρόνο, να σταματήσουν και να δουν τα πράγματα από όλες τις απόψεις.

Προτρέπω τους ανθρώπους να σταματήσουν τη βία, να μην κάνουν ποτέ υποθέσεις με βάση το χρώμα του δέρματος ενός ατόμου ή να χρησιμοποιούν διαφορετικές πολιτικές ιδεολογίες ως βάση για επιθετικότητα και κακία. Πρέπει να ακούσουμε ο ένας τον άλλον, να επικεντρωθούμε σε αυτό που μας ενώνει και να ξεπεράσουμε αυτό που μας χωρίζει.

Είναι εμπνευσμένο να βλέπουμε ότι τόσοι πολλοί έχουν βρει πάθος και ενθουσιασμό για να συμμετάσχουν σε εκλογές, αλλά δεν πρέπει να αφήσουμε αυτό το πάθος να στραφεί στη βία. Η πορεία μας προς τα εμπρός είναι να έρθουμε μαζί, να βρούμε τις ομοιότητες μας και να είμαστε οι καλοί και δυνατοί άνθρωποι που ξέρω ότι είμαστε.

Η δύναμη και ο χαρακτήρας της χώρας μας έχουν αποκαλυφθεί στις κοινότητες που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές και σε όλη αυτή την τρομερή πανδημία που έχει επηρεάσει όλους μας. Το κοινό νήμα σε όλες αυτές τις δύσκολες καταστάσεις είναι η ακλόνητη αποφασιστικότητα των Αμερικανών να βοηθήσουν ο ένας τον άλλο. Η συμπόνια σας έδειξε το αληθινό πνεύμα της χώρας μας.

Όπως είπα το καλοκαίρι, αυτές τις καθοριστικές στιγμές θα κοιτάξουμε πίσω και θα πούμε στα εγγόνια μας ότι μέσω της ενσυναίσθησης, της δύναμης και της αποφασιστικότητας, καταφέραμε να αποκαταστήσουμε την υπόσχεση για το μέλλον μας. Ο καθένας από εσάς είναι η ραχοκοκαλιά αυτής της χώρας. Είστε οι άνθρωποι που συνεχίζουν να κάνουν τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αυτό που είναι, και έχετε την απίστευτη ευθύνη να προετοιμάσετε τις μελλοντικές μας γενιές να αφήσουν τα πάντα καλύτερα από ό, τι το βρήκαν.

Ήταν τιμή της ζωής μου να υπηρετώ ως Πρώτη Κυρία. Θέλω να ευχαριστήσω τα εκατομμύρια των Αμερικανών που υποστήριξαν τον άντρα μου και εμένα τα τελευταία 4 χρόνια και έδειξαν τον απίστευτο αντίκτυπο του αμερικανικού πνεύματος. Είμαι ευγνώμων σε όλους που με αφήσατε να σας εξυπηρετήσω σε πλατφόρμες που μου αρέσουν.

Το πιο σημαντικό, ζητώ θεραπεία, χάρη, κατανόηση και ειρήνη για το μεγάλο Έθνος μας.

Κάθε μέρα ας θυμόμαστε ότι είμαστε ένα Έθνος υπό τον Θεό. Ο Θεός να σας ευλογεί όλους και ο Θεός να ευλογεί τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής».

Με εκτίμηση,

Μελάνια Τραμπ