Ένας άντρας βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του, στο Όσλο από έναν επιστάτη. Το παράξενο, σε όλη αυτή την υπόθεση είναι ότι σύμφωνα με τη νορβηγική αστυνομία κανείς δεν τον είχε αναζητήσει με αποτέλεσμα να βρεθεί το πτώμα του μετά από 9 ολόκληρα χρόνια.

Ο άντρας, ήταν 60 ετών, είχε παντρευτεί περισσότερες από μία φορές και είχε επίσης παιδιά, σύμφωνα με τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό NRK.

Σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων, είχε κλειστεί στον εαυτό του και όταν σταμάτησαν να τον βλέπουν θεώρησαν ότι είχε μετακομίσει ή είχε μεταφερθεί σε κάποιο ίδρυμα.

Τελικά, βρέθηκε όταν ο επιστάτης ζήτησε από την αστυνομία να ανοίξει το διαμέρισμα, ώστε να μπορέσει να εκτελέσει εργασίες συντήρησης.

Στο διαμέρισμα βρέθηκε ένα κουτί γάλα και μια επιστολή, ευρήματα που οδήγησαν την αστυνομία να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο άνδρας πέθανε τον Απρίλιο του 2011, από φυσικά αίτια.

Η σύνταξή του σταμάτησε το 2018, όταν η Νορβηγική Υπηρεσία Εργασίας και Πρόνοιας (NAV) δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει μαζί του αλλά οι λογαριασμοί του συνέχισαν να πληρώνονται αυτόματα από τον τραπεζικό λογαριασμό του.

H επιθεωρητής της αστυνομίας του Όσλο, Grete Lien Metlid είπε στο NRK ότι αυτή και οι συνάδελφοί της είχαν σκεφτεί πολλά για το πώς κάποιος θα μπορούσε να είναι νεκρός για τόσο πολύ καιρό χωρίς να έχει βρεθεί.

«Αυτή είναι μια ειδική περίπτωση και μας έκανε να κάνουμε ερωτήσεις σχετικά με το πώς θα μπορούσε να έχει συμβεί», είπε στο NRK.

«Με βάση την εικόνα που έχουμε, ήταν προφανώς ένα άτομο που επέλεξε να μην έχει κοινωνικές επαφές».

Ο θάνατος του Όσλο, πυροδοτεί ερωτήματα σχετικά με το ρόλο της τεχνολογίας στη μείωση της σωματικής επαφής, στην κοινωνία.

Ο Arne Krokan, καθηγητής στο Νορβηγικό Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας δήλωσε ότι ο άνδρας θα ήταν απίθανο να ήταν νεκρός για 9 χρόνια χωρίς να τον ανακαλύψουν, εάν είχε πεθάνει πριν από 30 χρόνια.

«Η αποτυχία των νέων τεχνολογικών συστημάτων να σηκώσουν κόκκινες σημαίες όταν κάποιος δεν δείχνει φυσική παρουσία, ήταν η τιμή που πληρώνουμε για τις ψηφιακές υπηρεσίες».

Πηγή: theguardian.com