Το Perseverance προσγειώθηκε στον πλανήτη Άρη και ξεκίνησε να γράφει ιστορία… στέλνοντας τις πρώτες φωτογραφίες από τον κόκκινο πλανήτη και με την σειρά της η NASA να τις δημοσιοποιεί. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τη βάση πυραύλων που έβαλε το όχημα στο έδαφος και το εντυπωσιακό είναι ότι κοινοποιήθηκαν στον προσωπικό λογαριασμό του ρομπότ, στο twitter.

Μία από τις πιο εντυπωσιακές λήψεις είναι η κάθοδός του στον Άρη, η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Πέμπτη, 18.02.2021 μετά από 7 μήνες διαστημικού ταξιδιού απόστασης 470 εκατομμυρίων χιλιομέτρων… με σκοπό να αναζητήσει ίχνη μικροβιακής ζωής και να μελετήσει γεωλογικά τον πλανήτη.

«Είμαι ασφαλής στον Άρη. Το Perseverance θα σε πάει οπουδήποτε» ήταν το πρώτο του μήνυμα του ρομπότ!

Επίσης το Perseverance θα κατέβει στον μεγάλο κρατήρα Jezero, που κάποτε ήταν αρχαία λίμνη και δέλτα ποταμού και όπου θεωρείται πιθανό να υπήρχαν μορφές ζωής πριν δισεκατομμύρια χρόνια… τότε που ο Άρης ήταν πιο θερμός, υγρός και πιθανώς φιλόξενος για ζωή. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ρομπότ διαθέτει μία συσκευή που μετατρέπει το διοξείδιο της αρειανής ατμόσφαιρας σε καθαρό οξυγόνο, καθώς επίσης ένα μίνι μετεωρολογικό σταθμό, 19 κάμερες και δύο μικρόφωνα που θα καταγράψουν τους πρώτους αρειανούς ήχους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Άρη ταξίδεψε και το Ingenuity, το πρώτο στην ιστορία ρομποτικό ελικόπτερο βάρους 1,8 κιλών που θα εξερευνήσει πετώντας αυτόν τον απόκοσμο πλανήτη!

Απολαύστε τις πρώτες εικόνες από τον κόκκινο πλανήτη: