Χωρίς να έχει αποδεχτεί την ήττα του ο Ντόναλντ Τραμπ, και με μουσική υπόκρουση το My Way με τον Φρανκ Σινάτρα αποχώρησε μαζί με την Μελάνια από τον Λευκό Οίκο λίγες ώρες πριν την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν.

Να σημειώσουμε ότι είναι ο πρώτος απερχόμενος πρόεδρος που δεν «παραδίδει» στον διάδοχό του, από το 1869. Μάλιστα άφησε ένα σημείωμα για τον διάδοχό του, Τζο Μπάιντεν και η Μελάνια ένα για την Τζιλ Μπάιντεν. Το περιεχόμενο τους φυσικά δεν έγινε γνωστό δεν έγινε γνωστό.

Το ελικόπτερο του Σώματος των Πεζοναυτών το οποίο είχε προσγειωθεί στον κήπο του Λευκού Οίκου, Marine One τους μετέφερε στη βάση Andrews στο Μέριλαντ για την τελετή αποχαιρετισμού. Από όπου μετά το τέλος της αναχώρησαν για το θέρετρο Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριντα και θα βρίσκονται εκεί την ώρα της ορκωμοσίας του νέου προέδρου.

Για μία ακόμα φορά το ζεύγος επέλεξε να εμφανιστεί χωρίς να φορά μάσκα, παρόλο που ο Μπάιντεν το πρώτο διάταγμα που θα υπογράψει θα είναι υποχρεωτική.

Στην βάση δεν παρέλειψε να χαιρετίσει τους οπαδούς του και τους στρατιώτες που βρέθηκαν εκεί. Το παρόν έδωσε και η υπόλοιπη οικογένεια Τραμπ… με την Ιβάνκα να τον παρακολουθεί δακρυσμένη.

Στην ομιλία προς τιμή του, έπεσαν 21 κανονιοβολισμοί, με τον Τραμπ να δηλώνει ότι : ”Είναι η μεγαλύτερη τιμή και προνόμιο να είμαι ο Πρόεδρός σας, θα παλεύω πάντα για εσάς. Θα παρακολουθώ. Θα ακούω και θα σας πω ότι το μέλλον αυτής της χώρας δεν ήταν ποτέ καλύτερο. Εύχομαι στη νέα διοίκηση καλή τύχη και μεγάλη επιτυχία. Νομίζω ότι θα έχουν μεγάλη επιτυχία. Έχουν τα θεμέλια να κάνουν κάτι πραγματικά εντυπωσιακό”, ενώ δεν παρέλειψε να δηλώσει ότι θα επιστρέψουν και να αναφερθεί στην οικογένειά του τονίζοντας πως ο κόσμος δεν ξέρει πόσο σκληρά δούλεψε και πως θα μπορούσαν να είχαν μια πολύ πιο εύκολη ζωή, αλλά απλά, έκαναν φανταστική δουλειά.

Σε ότι αφορά την Μελάνια, απευθύνθηκε χαρακτηρίζοντάς την γυναίκα με μεγάλη χάρη, ομορφιά και αξιοπρέπεια. Με την σειρά της , πιο όμορφη και στιλάτη από ποτέ έβγαλε έναν σύντονο λόγο:

”Το να είμαι η Πρώτη Κυρία της χώρας ήταν η μεγαλύτερη τιμή μου. Σας ευχαριστώ για την αγάπη και την υποστήριξή σας. Θα είστε στις σκέψεις και τις προσευχές μου. Ο Θεός να σας ευλογεί όλους. Ο Θεός να ευλογεί τις οικογένειές σας. Και ο Θεός να ευλογεί αυτό το όμορφο έθνος. Ευχαριστώ”.

photo: zougla.gr