Θύματα εκφοβισμού φαίνεται να γίνονται τα παιδιά στη Γαλλία που γεννήθηκαν το 2010 (παιδιά 10-11 ετών) μετά από μια διαδικτυακή εκστρατεία διαδικτυακού εκφοβισμού με το hashtag #anti2010 και το οποίο έχει εισέλθει στα σχολεία.

Το BFMTV αναφέρει ότι το #anti2010 έχει λάβει περίπου 40 εκατομμύρια επισκέψεις από τότε που πρωτοεμφανίστηκε στα κοινωνικά δίκτυα πριν από αρκετές εβδομάδες.

Μάλιστα το φαινόμενο παρατηρείται έντονα στην πιο δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιούν οι συγκεκριμένες ηλικίες και περιλαμβάνει αναρτήσεις με το hashtag που κυμαίνεται από κοροϊδία έως απειλή.

Λέγεται ότι τα μεγαλύτερα παιδιά το χρησιμοποιούν ως δικαιολογία για να κοροϊδεύουν όσους μόλις ξεκινούν το γυμνάσιο.

Ο διαδικτυακός εκφοβισμός των παιδιών, προκάλεσε οργή στον υπουργό Παιδείας της Γαλλίας, Ζαν-Μισέλ Μπλάνκερ χαρακτηρίζοντας την τάση αυτή, η προέλευση της οποίας παραμένει άγνωστη «εντελώς ανόητη και ενάντια στις αξίες μας» ενώ παράλληλα ζήτησε από τους διευθυντές των σχολείων να «ενισχύσουν την επαγρύπνηση» ενάντια στην παρενόχληση, τις απειλές και τις προσβολές, να να είναι “πολύ προσεκτικοί” και να έχουν τις κατάλληλες διαδικασίες αναφοράς και πειθαρχίας.

Όπως αναφέρει σε δηλώσεις του, η θερμή υποδοχή των μαθητών της έκτης τάξης και η επιτυχής ενσωμάτωσή τους χάρη στην καλή θέληση των συνομηλίκων και των ενηλίκων τους είναι ένα ουσιαστικό ζήτημα στη σχολική ζωή στο κολέγιο. Επίσης, κάλεσε τις οικογένειες να αναφέρουν την παρενόχληση σε μια επείγουσα τηλεφωνική γραμμή και τόνισε ότι κάθε μαθητής πίσω από έναν τέτοιο διαδικτυακό εκφοβισμό θα τιμωρείται.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Twitter, ο υπουργός επανέλαβε τη στάση του κατά του διαδικτυακού εκφοβισμού:

Με πληροφορίες από connexionfrance.com/euronews.com