Το τελευταίο διάστημα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επικοινωνεί συχνά με τους πολίτες και στέλνει μηνύματα κάνοντας χρήση των μέσων κοινωνικών δικτύωσης σε ότι αφορά την αξία του εμβολιασμού και την τήρηση των μέτρων προστασίας, θέλοντας να ευαισθητοποιηθούν και να δουν σοβαρά τα ”όπλα” με τα οποία προσπαθούμε να νικήσουμε την πανδημία που πλήττει την χώρα.

Αυτή την φορά θέλησε να περάσει το μήνυμά του, με έναν διαφορετικό και ιδιαίτερο τρόπο, γεμάτο ευαισθησία. Δημοσίευσε στο twitter ένα βίντεο του υπουργείου Υγείας που αφορά την Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού, γράφοντας:

«Ένα μήνυμα που συγκινεί και δίνει δύναμη σε όλους».

Στο βίντεο, εμφανίζεται ένας νέος άνθρωπος ο οποίος είναι κωφάλαλος και στη γλώσσα της νοηματικής μας προτρέπει να φοράμε μάσκα και να μην δυσανασχετούμε… όσο και αν μας δυσκολεύει την καθημερινότητα. Μάλιστα, τονίζει πως αν είναι μία φορά δύσκολο για όλους εμάς είναι πολλές φορές παραπάνω για τους κωφάλαλους ανθρώπους αφού αν δεν διαβάσουν τα χείλη του συνομιλητή τους, δεν μπορούν να επικοινωνήσουν. Παρόλα αυτά κάνουν υπομονή για το καλό όλων και το αίσιο τέλος αυτής της δοκιμασίας.

Διαβάστε αναλυτικά το συγκινητικό μήνυμα: 

«Έμαθα να διαβάζω τα χείλη των άλλων από πολύ μικρός. Αυτός είναι ο τρόπος να επικοινωνώ. Να καταλαβαίνω τους άλλους. Όταν κάποιος φοράει μάσκα δεν μπορώ να δω τα χείλη του. Η μάσκα του γίνεται σιωπή. Γι’ αυτό θέλω περισσότερο από κάθε άλλον να τελειώσει όλο αυτό. Και επειδή το θέλω τόσο πολύ είμαι ο πρώτος που προσέχω, που θέλω όλοι να φοράμε τις μάσκες μας. Είμαι κουρασμένος όπως κι εσείς αλλά ξέρω ότι είμαι και δυνατός. Ακόμη περισσότερο τώρα που με όλες τις δυσκολίες, που βλέπω ότι το τέλος δεν είναι πια τόσο μακριά».

Το βίντεο κλείνει με  το μήνυμα: «Ο εμβολιασμός προχωράει. Μαζί έχουμε τη δύναμη να βγούμε νικητές. Νοιαζόμαστε, Προστατευόμαστε, Εμβολιαζόμαστε».

Δείτε το βίντεο: