Πρότασή για υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων όσων ασχολούνται με το μέτωπο της μάχης κατά του κορωνοϊού έκανε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος από το βήμα της Βουλής και τόνισε πως όποιος – α δεν θέλει να εμβολιαστεί και είναι στο μέτωπο της μάχης πρέπει να αλλάξει χώρο εργασίας ή να μεταφερθεί σε άλλο χώρο του υγειονομικού μας συστήματος, ακόμα και να εφαρμοστεί το πειθαρχικό δίκαιο πλην της διατάξεως της απολύσεως αν δεν συνετιστεί.

Συνέχισε, λέγοντας πως η συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα για την αντιμετώπιση της πανδημίας έπρεπε να είχε γίνει εγκαίρως και με υπογραφή σχετικής συμφωνίας. Η κυβέρνηση δεν ενήργησε στρατηγικά σε αυτό και επίσης δεν τολμά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον ιό.

Τέλος, στο πλαίσιο της αγόρευσής του επί του νομοσχεδίου με το οποίο κυρώνεται η σύμβαση για τη διανομή του ακινήτου του Ελληνικού, ο κ. Λοβέρδος είπε ότι «το δικαίωμα του καθενός να αρνείται τον εμβολιασμό είναι δεδομένο, αλλά σταθμιζόμενο και ζυγιζόμενο με το δικαίωμα όλων των άλλων που τον περιβάλλουν και το δημόσιο αγαθό της υγείας ζυγίζει λιγότερο».

Δείτε αναλυτικά την αγόρευσή του: