Σε μία καταγγελία ”βόμβα” προχώρησε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου σε ότι αφορά την εκλογική διαδικασία της προηγούμενης Κυριακής και υπονοεί νοθεία με σοβαρές παρατυπίες στο 20% των εκλογικών τμημάτων στέλνοντας επιστολή στην ΕΔΕΚΑΠ του ΚΙΝΑΛ.

Μάλιστα, στο στόχαστρο βάζει εκλογικά τμήματα στα οποία καταμετρήθηκαν πολλά περισσότερα ψηφοδέλτια από εκείνους τους πολίτες που ψήφισαν και επισημαίνει πως ένα μεγάλο μέρος των παρανομιών εντοπίστηκαν σε εκλογικά τμήματα της Κρήτης. Υπενθυμίζεται πως τα ποσοστά που κέρδισε ο Νίκος Ανδρουλάκης στο νησί ήταν σαρωτικά υπέρ του σε όλες τις Περιφέρειες του νησιού.

Διαβάστε αναλυτικά, την επιστολή:

«Μου γνωστοποιήθηκε από τον εκπρόσωπό μου στην ΕΔΕΚΑΠ, ότι κοινοποιήθηκαν στην Επιτροπή σας καταγγελίες σχετικά με την εκλογική διαδικασία της πρώτης Κυριακής.

Άμεσα, ζήτησα από την οργανωτική μου ομάδα τον ενδελεχή έλεγχο των τελικών αποτελεσμάτων. Κατόπιν διασταύρωσης των επίσημων στοιχείων της εταιρίας OTS, που αφορούν τους ηλεκτρονικά διαπιστευμένους στα tablet της εκλογικής διαδικασίας και τα αποτελέσματα ανά κάλπη, προέκυψε ότι σε 164 εκλογικά τμήματα (από σύνολο 841, δηλαδή στο 20% των εκλογικών τμημάτων) στις κάλπες βρέθηκαν περισσότερα ψηφοδέλτια από τους ανθρώπους που διαπιστεύτηκαν για να ψηφίσουν – διαπιστώθηκαν τουλάχιστον 2.700 ψηφοδέλτια περισσότερα από τον δειγματοληπτικό έλεγχο.

Δεδομένου ότι οι διαφορές που εντοπίστηκαν θέτουν ζήτημα διαφάνειας και προάσπισης του αδιάβλητου της διαδικασίας και ότι την Κυριακή επίκειται ο δεύτερος γύρος των εκλογών, ζήτω από την Επιτροπή σας ως το πλέον αρμόδιο καταστατικό όργανο να διερευνηθούν εις βάθος οι εν λόγω καταγγελίες, ώστε εκτός των άλλων να διασφαλιστεί η διαδικασία της Κυριακής».

Πηγή: zougla.gr/kathimerini.gr