Την παράταση της ψηφοφορίας για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ έως τις 8 το βράδυ, ανακοίνωσε η αρμόδια επιτροπή του ΚΙΝΑΛ, λόγω της αυξημένης προσέλευσης των πολιτών.

Μέχρι στιγμής έχουν ψηφίσει συνολικά 224.000 πολίτες. Συγκεκριμένα, 222.000 στην Ελλάδα και 2.000 στο εξωτερικό. Οι κάλπες άνοιξαν στις 7:00 το πρωί και μέχρι τις 5:45 το απόγευμα είχαν ψηφίσει πάνω από 212.754 πολίτες. Αναλυτικότερα, τις πρώτες 4 ώρες ο αριθμός των ψηφοφόρων είχε ξεπεράσει κατά 10.000 τον αντίστοιχο των εκλογών του 2017, στις οποίες συνολικά είχαν προσέλθει 212.000 πολίτες.

Υπενθυμίζεται ότι στο εκλογικό τμήμα Κορίνθου οι ψηφοφόροι έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τους 600 και στην Κορινθία, συνολικά τους 3,500.

Σε ορισμένα εκλογικά τμήματα, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει έλλειψη ψηφοδελτίων γι’ αυτό τον λόγο θα φωτοτυπούνται αντίγραφα των ψηφοδελτίων, τα οποία θα σφραγίζονται και θα μονογράφονται από τον πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής και στη συνέχεια θα παραδίδονται στους προσερχόμενους ψηφοφόρους, προκειμένου να διευκολυνθεί η εκλογική διαδικασία. Σε περίπτωση που υπάρχει και έλλειψη φακέλων και δεν υπάρχει δυνατότητα να ανευρεθούν άλλοι, τα ψηφοδέλτια θα διπλώνονται στα τέσσερα και θα σφραγίζονται και μονογράφονται στην πίσω πλευρά από τον πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής και στη συνέχεια θα ρίχνονται στη κάλπη.

Τα πρώτα αποτελέσματα στην Ελλάδα αναμένονται στις 9:30 το βράδυ. Σε ότι αφορά τα εκλογικά κέντρα των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών άνοιξαν μία ή δύο ώρες μετά ενώ στην Αμερική η ψηφοφορία δεν έχει αρχίσει ακόμα.

Στην Αυστραλία η ψηφοφορία έχει ολοκληρωθεί και την πρωτιά πήρε ο Γιώργος Παπανδρέου.