Το προηγούμενο έτος παρουσίασε μια άνευ προηγουμένου πρόκληση για ανθρώπους και επιχειρήσεις σε όλο τον πλανήτη, με το ξέσπασμα της πανδημίας covid 19.

H παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία βρέθηκε αντιμέτωπη με προκλήσεις, όμως οι πωλήσεις πολυτελών αυτοκινήτων φαίνεται πως αντέχουν, με την Porsche να ανακοινώνει ρεκόρ πωλήσεων για το 2019.

Συγκεκριμένα οι πωλήσεις της Porsche ανά τον κόσμο, σημείωσαν άνοδο 10% το 2019, στα 280.800 αυτοκίνητα. Η αύξηση στις πωλήσεις οφείλεται κυρίως στην ισχυρή ζήτηση για τα μοντέλα Macan και Cayenne, όπως ανέφερε η ίδια η αυτοκινητοβιομηχανία σε ανακοίνωσή της.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα διατηρήσουμε τα υψηλά επίπεδα ζήτησης και το 2020», ανέφερε ο επικεφαλής του ομίλου, Ντέτλεφ φον Πλάτεν. Η κυκλοφορία νέων μοντέλων, καθώς και το ήδη γεμάτο βιβλίο παραγγελιών για το μοντέλο Taycan θα συμβάλουν στη διατήρηση του ανοδικού momentum στις πωλήσεις, πρόσθεσε.

Το ηλεκτροκίνητο Taycan έρχεται να ανταγωνισθεί άλλα ηλεκτρικά οχήματα όπως το Model S της Tesla. H επιτυχία στον κλάδο της ηλεκτροκίνησης είναι ζωτικής σημασίας για τον γερμανικό όμιλο πολυτελών αυτοκινήτων, εν μέσω των αυστηρότερων κανονισμών στις εκπομπές ρύπων.

Τόσο σε ΗΠΑ όσο και σε Κίνα, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 8% το 2019, με την Porsche να πωλεί 86.752 οχήματα σε Κίνα και 61.568 σε ΗΠΑ. Στη Γερμανία, οι πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 15%, στα 31.618 οχήματα. Με 8.000 περισσότερες πωλήσεις, η Porsche θα είχε κάνει νέο ρεκόρ πωλήσεων το 2020 και το στοιχείο αυτό είναι πολύ σημαντικό αν αναλογιστούμε το πόσο δύσκολη ήταν η περασμένη χρονιά, για τις αυτοκινητοβιομηχανίες και όχι μόνο.

Πηγή: newsauto.gr.

 

 

newsauto.gr