Σε ενημέρωση προς τους γονείς προέβη ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Αρχαίας Επιδαύρου μέσω ανάρτησης στα κοινωνικά δίκτυα, με σκοπό την έγκυρη ενημέρωση και τον καθησυχασμό σχετικά με τα 5 θετικά κρούσματα που εντοπίστηκαν στον Παιδικό Σταθμό Αρχαίας Επιδαύρου, έπειτα από τεστ που διεξήγαγε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ την Τετάρτη 24/2/21.

Αναλυτικά η ενημέρωση:

”Αγαπητοί γονείς, απ’ την ενημέρωση που έχουμε μέχρι τώρα, σας πληροφορούμε ότι: Από τα τεστ που διεξήγαγε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ την Τετάρτη 24/2/21 στον Παιδικό Σταθμό Αρχαίας Επιδαύρου, βρέθηκαν πέντε (5) θετικά κρούσματα.

Κανένα από τα συγκεκριμένα κρούσματα ΔΕΝ συνδέεται άμεσα με το σχολείο μας, δηλαδή ΔΕΝ υπάρχουν παιδιά των συγκεκριμένων οικογενειών που να φοιτούν στο σχολείο μας.
Όπως όλοι ξέρουμε, ο πανικός και η παραπληροφόρηση δεν οδηγούν πουθενά. Εμπιστευόμαστε έγκυρες πηγές για την σωστή ενημέρωσή μας. Με ψυχραιμία όλα αντιμετωπίζονται καλύτερα.

Επειδή, όπως καταλαβαίνετε, τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ο κίνδυνος διασποράς στην περιοχή μας είναι μεγάλος, θα πρέπει να επιστήσουμε την προσοχή στα παιδιά μας να είναι ακόμα πιο προσεκτικά. Τα παιδιά μας μέχρι στιγμής έχουν αποδείξει ότι είναι πολύ υπεύθυνα, κάποιες φορές πιο υπεύθυνα κι από εμάς!! Επειδή όμως δεν παύουν να είναι παιδιά, θα πρέπει να τους υπενθυμίζουμε τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του Κορονοϊού:

● Φοράμε πάντα και σωστά τη μάσκα μας και τη διαχειριζομαστε όπως προβλέπεται. Είναι η ασπίδα μας κατά της μετάδοσης.

● Πλένουμε τακτικά και σχολαστικά τα χέρια μας και χρησιμοποιούμε αντισηπτικό.

● Δεν ανταλλάσουμε σχολικά είδη με τους συμμαθητές μας

●Δεν ανταλλάσουμε σνακ και τρόφιμα στο διάλειμμα ή και φαγητό για τα παιδιά του ολοήμερου τμήματος, την ώρα του γεύματος.

● Δεν ακουμπάμε ο ένας τον άλλον (χειραψίες κλπ)

●Σε περίπτωση που κάποιο παιδί νιώσει αδιαθεσία, παραμένει στο σπίτι.

Αν το παιδί βρίσκεται στο σχολείο, ενημερώνει τον δάσκαλο/τη δασκάλα του ώστε να έρθει άμεσα ο γονέας του να το παραλάβει. Και στις δύο περιπτώσεις επικοινωνούμε άμεσα με τον παιδίατρό μας.

Η υπευθυνότητα του ΚΑΘΕΝΟΣ μας θα μας προστατεύσει ΟΛΟΥΣ!

Θα θέλαμε ακόμη να ευχηθούμε σε όσους νοσούν ταχεία ανάρρωση και σύντομα να γυρίσουν στην καθημερινότητά τους.

Με εκτίμηση,
τα μέλη του συλλόγου

Αγαπητοί γονείς,

Απ’ την ενημέρωση που έχουμε μέχρι τώρα, σας πληροφορούμε ότι:

Από τα τεστ που διεξήγαγε κλιμάκιο του…

Δημοσιεύτηκε από Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Αρχαίας Επιδαύρου στις Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021