Τα Αθίκια Κορινθίας «σείστηκαν» από κόσμο, τραγούδι και χορό στο μεγάλο πανηγύρι του Αγίου Πνεύματος που στήθηκε το βράδυ της Κυριακής 8 Ιουνίου 2025 και κράτησε… μέχρι να βγει ο ήλιος!
Το χωριό πλημμύρισε από γέλια, ζωντάνια και καλοκαιρινό αέρα, καθώς ντόπιοι και επισκέπτες τίμησαν με την παρουσία τους το πανηγύρι της παράδοσης. Οι ψησταριές πήραν φωτιά, τα τραπέζια γέμισαν παρέες και το γλέντι άναψε από νωρίς.
Στο μουσικό μέρος του πανηγυριού, το κέφι απογειώθηκε με τον Κώστα Σαφέτη, τη Δήμητρα Μπέκιου και τη Γωγώ Μουστόγιαννη να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό πάνω στη σκηνή, ξεσηκώνοντας τους παρευρισκόμενους με δημοτικά και λαϊκά τραγούδια που αγαπά ο κόσμος.
Στο κλαρίνο ο Νεκτάριος Κοκκώνης «έπαιζε με τη φωτιά», με τους ήχους του να οδηγούν τον κόσμο στον χορό, τον κύκλο και την ευθυμία. Οι χοροί διαδέχονταν ο ένας τον άλλον, από συρτά και τσάμικα μέχρι ζεϊμπέκικα με ψυχή και μεράκι.
Το γλέντι κράτησε μέχρι τα χαράματα, με τον κόσμο να διασκεδάζει αυθεντικά, όπως παλιά με φίλους, κρασί, χορό και νότες που μιλούν κατευθείαν στην καρδιά και αποδεικνύει ότι το πανηγύρι των Αθικίων δεν ήταν απλώς μια γιορτή αλλά μια ζωντανή υπενθύμιση πως η παράδοση όταν συνοδεύεται από ψυχή και μεράκι, ενώνει τους ανθρώπους και κρατά ζωντανό τον παλμό του τόπου.




