Έντονη δημόσια παρέμβαση καταγράφεται από τον Γιώργο Πούρο σχετικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε κομβικό σημείο στο Λέχαιο Κορινθίας, στη διασταύρωση του παραλιακού δρόμου με τον παράπλευρο δρόμο της αερογέφυρας.
Σύμφωνα με την καταγγελία του, η εταιρεία που έχει αναλάβει την εγκατάσταση οπτικών ινών στην περιοχή έχει αφήσει εδώ και αρκετούς μήνες ένα ανολοκλήρωτο και επικίνδυνο σημείο έργου, το οποίο – όπως αναφέρει – πιθανότατα σχετίζεται με ζημιά σε δίκτυο ύδρευσης που δεν έχει αποκατασταθεί επαρκώς.
Η εικόνα που περιγράφεται κάνει λόγο για «επικίνδυνο χάλι», το οποίο παραμένει χωρίς ουσιαστική παρέμβαση, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις προς τον υπεύθυνο της εταιρείας. Όπως σημειώνει ο ίδιος, η απάντηση που έλαβε ήταν ότι «θα το τακτοποιήσουν», χωρίς μέχρι σήμερα να έχει υπάρξει ουσιαστική λύση.
Ζήτημα ασφάλειας και υποδομών
Το σημείο στο οποίο αναφέρεται ο κ. Πούρος βρίσκεται σε ιδιαίτερα ευαίσθητη οδική διασταύρωση, με αυξημένη κίνηση που εντείνει τις ανησυχίες για την οδική ασφάλεια αλλά και την κατάσταση των υπόγειων δικτύων.
Η παρατεταμένη καθυστέρηση αποκατάστασης τέτοιων έργων συχνά δημιουργεί προβλήματα όχι μόνο στην καθημερινότητα των κατοίκων αλλά και στη λειτουργία κρίσιμων υποδομών (νερό, τηλεπικοινωνίες, οδική ασφάλεια).
Η υπόθεση εγείρει εύλογα ερωτήματα:
- Γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί η αποκατάσταση του σημείου επί μήνες;
- Υπάρχει επιβεβαιωμένη βλάβη σε δίκτυο ύδρευσης;
- Έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου;
- Ποιος ελέγχει την τήρηση των όρων αποκατάστασης από τις εργολήπτριες εταιρείες;




