Στην προβληματική και ανεπαρκή οδική σήμανση στο οδικό δίκτυο, της Πελοποννήσου όπως επίσης στην πρωτιά που κατέχει στα θανατηφόρα τροχαία της χώρας αναφέρθηκαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Μανώλης Μάκαρης, Παναγιώτης Μερμίγκης και Ιωάννης Σιάτος.

Όπως τόνισαν, θεωρούν επιτακτική την ανάγκη να υπάρχει επαρκής σήμανση σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο, ειδικά σε τμήματα / θέσεις Μειωμένης Οδικής Ασφάλειας (ΜΟΑ). Ενώ σημειώνουν ότι σε πολλά τμήματα του οδικού δικτύου, οι πινακίδες είναι φθαρμένες και κατεστραμμένες ενώ σε πολλά σημεία δεν υπάρχουν καν. Επίσης, υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε οδικό εξοπλισμό ( οριζόντια και κάθετη σήμανση σηματοδότηση πχ. οπτικές ράβδοι ταχύτητας αντανακλαστικοί οριοδείκτες, πλευρικές ταινίες θορύβου ). Ταυτόχρονα οι περισσότερες τεράστιες ηλεκτρονικές πινακίδες που εγκατέστησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου το προηγούμενο διάστημα με κόστος 1.618.200 € δεν λειτουργούν ή όσες λειτουργούν δεν φαίνεται να είναι συνδεδεμένες με κάποιο απομακρυσμένο κέντρο ελέγχου της Περιφέρειας Πελοποννήσου που να συλλέγει διαρκώς δεδομένα και μεταβάλει τα μηνύματα στις πινακίδες με βάση τις τρέχουσες καιρικές συνθήκες και την κατάσταση που επικρατεί στο οδόστρωμα , αφού δείχνουν συνεχώς τα ίδια μηνύματα.

Τα ερωτήματα που ”ρίχνουν” στο τραπέζι του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου είναι αν θα αντικατασταθούν οι φθαρμένες πινακίδες  στο προσεχές διάστημα, αν θα αναβαθμιστεί και πότε ο οδικός εξοπλισμός στους δρόμους, πότε θα συνδεθούν οι ηλεκτρονικές πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων με απομακρυσμένο κέντρο ελέγχου και αν υπάρχει κάποιο πλάνο για τοποθέτηση καλαίσθητων τουριστικών πινακίδων σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος που θα περιλαμβάνουν χάρτη της περιοχής, γραφικές απεικονίσεις και qr code για να μπορούν με την χρήση του κινητού τους οι επισκέπτες να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες μέσω από τα portals της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

Tags :