Καθαρισμός και δήλωση οικοπέδων, κλαδιά που προεξέχουν σε δρόμους, ακαρπία στην ελαιοπαραγωγή και στα εσπεριδοειδή και στο πρόβλημα του νερού ήταν τα θέματα στα οποία αναφέρθηκε στην συνέντευξη τύπου που έδωσε ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Αγροτικής Πολιτικής, ο Χρήστος Μελέτης.

Ο Αντιδήμαρχος αρχικά αναφέρθηκε στο θέμα του καθαρισμού των οικοπέδων και όπως είπε, είναι υποχρέωση όλων μας να καθαρίσουμε και να δηλώσουμε τα οικόπεδα μας έως την τελική προθεσμία (15/7) ώστε να προστατέψουμε τον δασικό μας πλούτο. Επίσης, έθιξε το πρόβλημα με τα κλαδιά που προεξέχουν σε κεντρικούς και αγροτικούς δρόμους και εμποδίζουν τη διέλευση των πεζών, των αυτοκινήτων και των πυροσβεστικών οχημάτων. Μάλιστα τόνισε ότι, ο Δήμος θα αναγκαστεί να προχωρήσει με ίδια μέσα στην κοπή των κλαδιών και στην επιβολή προστίμων σε όσους δεν συνετιστούν.

Στο θέμα του νερού τόνισε ότι έχει γίνει αξιοποίηση γεωτρήσεων και έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την επαναλειτουργία του ιστορικού υδατόπυργου στον παλιό σταθμό του ΟΣΕ ώστε το νερό να χρησιμοποιείται για αυτόματο πότισμα, στις περιοχές των μπαζωμάτων του Αγίου Νικολάου και του πρώην ΟΣΕ ενώ θα ξεκινήσει άμεσα και η δενδροφύτευση μεγάλων δένδρων. Το αποτέλεσμα θα είναι ότι δεν θα χρησιμοποιείται το νερό ύδρευσης.

Τέλος, ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την αντιμετώπιση του μεγάλου ζητήματος της ακαρπίας στην ελαιοπαραγωγή και στα εσπεριδοειδή. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην περίπτωση της περιοχής του Σολομού, στην οποία δεν θα γίνει δακοκτονία γιατί δεν υπάρχει παραγωγή και στο ότι, ο πρωτογενής τομέας δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του με αποτέλεσμα να γίνεται ερημοποίηση
της υπαίθρου. Αναμένεται καταγραφή όλων των στρεμμάτων που έχουν πρόβλημα ακαρπίας μέσω του συστήματος de minimis και το οποίο αφορά το χαμηλό εγγυημένο εισόδημα.

Tags :