Υπό την σκιά της πανδημίας του Κορωνοϊού και της μετάλλαξης όμικρον γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια, σήμερα 6/1 σε ολόκληρη την Ελλάδα με τους πιστούς να ανταλλάσσουν ευχές αγάπης!

Στην Κόρινθο, μικροί και μεγάλοι τηρώντας τα μέτρα προστασίας γιόρτασαν τη μεγαλύτερη χριστιανική εορτή με σύμμαχο τον ηλιόλουστο καιρό και την φλόγα της ελπίδας στις ψυχές τους παρόλο που η προσέλευση δεν ήταν η αναμενόμενη λόγω του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων στην περιοχή.

Το πρωί τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό του «Αποστόλου Παύλου» και ακολούθησε λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού και της Ιεράς Εικόνας Βαπτίσεως του Κυρίου στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως με κατάληξη την προβλήτα της πλατείας Ελευθερίου Βενιζέλου όπου ετελέσθη η Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Κορίνθου κ.κ Διονυσίου. Ο αγιασμός των υδάτων έγινε παρουσία πολιτικών και τοπικών Αρχών της πόλης.

Δείτε στις φωτογραφίες και στα βίντεο που ακολουθούν, την λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού και της Ιεράς Εικόνας Βαπτίσεως του Κυρίου στο κεντρο της πόλης και την προβλήτα της πλατείας Ελευθερίου Βενιζέλου: