Νοστράδαμος, ένα όνομα που κουβαλά τη φήμη του μεγαλύτερου αποκρυφιστή και μελλοντολόγου της Αναγέννησης. Το όνομα μιας από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες της σύγχρονης ιστορίας ακούγεται συχνά σε συζητήσεις των ημέρων… που αφορούν τις εξελίξεις σε ολόκληρο τον κόσμο, σχετικά με ιατρικά, οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά γεγονότα!

Οι άνθρωποι θέλοντας να καταλαγιάσουν το αίσθημα του φόβου που τους έχει κυριεύσει τους δύσκολους καιρούς που διανύουν, ανατρέχουν σε προφητείες προσώπων του μακρινού παρελθόντος… ψάχνοντας την ερμηνεία τους, με πρώτη προτίμηση πάντα αυτό του Νοστράδαμου καθώς φέρεται να έχει προβλέψει εμβληματικά γεγονότα με λεπτομέρειες της παγκόσμιας ιστορίας που ανατριχιάζουν μέσα από 1000 τετράστιχά, του βιβλίου του ‘‘Προφητείες”.

Τα τετράστιχα αυτά είναι γραμμένα στα γαλλικά, με λατινικές, ιταλικές και ελληνικές αναφορές και είναι γεμάτα από απόκρυφες μεταφορές, αναγραμματισμούς, χωρίς ημερομηνίες και γεωγραφικές αναφορές. Από αυτά σώζονται μόνο 942 και κάποιοι υποστηρίζουν ότι αφορούν προβλέψεις όπως τον Α’ παγκόσμιο πόλεμο το 1914 και τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο το 1939, τον πυρηνικό όλεθρο σε Ναγκασάκι και Χιροσίμα το 1945 , την μεγάλη πυρκαγιά του Λονδίνου το 1666, την Γαλλική Επανάσταση 1789, τις κατακτήσεις του Ναπολέοντα, την άνοδο του Αδόλφο Χίτλερ, την βασιλεία του Φιλίππου Β’ το 1556, τον θάνατο του Ερρίκου Β’  το 1959, τις ανακαλύψεις του Λουί Παστέρ, την 11η Σεπτεμβρίου το 2011 ως και την εκλογή του Τραμπ το 2017.

Επίσης είχε γράψει τετράστιχα που προέβλεπαν την καταστροφή και την μόλυνση του περιβάλλοντος,  όπως η τρύπα του όζοντος, φωτιές, ανεμοστρόβιλους, πλημμύρες, εκρήξεις ηφαιστείων… παγκόσμιους και μακροχρόνιους λοιμούς.

Ανάμεσα σε αυτά τα τετράστιχα υπάρχουν και κάποια που αφορούν την Ελλάδα… όπως τον διασυρμό της από άλλες χώρες, πείνα και έναν πόλεμο στο Αιγαίο.

Η ικανότητά του να προβλέπει το μέλλον θεωρείται ότι είναι ένας συνδυασμός αστρονομικής μελέτης και… θεϊκής παρέμβασης. Ενώ πολλοί πιστεύουν ότι χρησιμοποιούσε παραισθησιογόνες ουσίες πριν ξεκινήσει την τεχνική διαλογισμού κατά την διάρκεια της οποίας ένα αγγελικό πνεύμα…τον βοηθούσε. Κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι  είναι αντιγραφέας του μαντείου των Δελφών και της αποκάλυψης του Ιωάννη.

Ο ίδιος είχε αρνηθεί ότι τις γνώσεις του για το μέλλον τις απέκτησε με τη μελέτη των άστρων και υποστήριζε πως έγραφε ότι σκεφτόταν, ενώ βρισκόταν σε κατάσταση υπνοβατικής έκστασης. Στον πρόλογο της δεύτερης έκδοσης των προφητειών του σημείωνε: “Μακριά από μένα, όλοι εσείς οι αστρολόγοι, οι ανόητοι και τσαρλατάνοι…

Σε ότι αφορά το γεγονός ότι δεν έγραφε ημερομηνίες και τοποθεσίες είχε γράψει: “Φοβούμαι την Εκκλησία και δεν μπορώ να δώσω πολλά ονόματα και χρονολογίες”. Και αυτό γιατί η Καθολική Εκκλησία θεωρούσε ότι είχε συνάψει συμφωνία με τον Άρχοντα του Σκότους. Γι’ αυτό τον λόγο και μετά τον θάνατό του, διέταξε να ταφεί κατά το ήμισυ εντός και κατά το άλλο ήμισυ εκτός του περιβόλου της εκκλησίας της Salon de Provence. Επίσης το 1781, ένα παπικό δικαστήριο καταδίκασε επισήμως και κατηγορηματικώς τα βιβλία του.

Σήμερα πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι έχει προβλέψει τον Γ’ παγκόσμιο πόλεμο και η διάρκειά του όχι μόνο θα είναι μεγάλη, αλλά θα έχει χρήση και πυρηνικών όπλων.

Τα τετράστιχα που θεωρούν ότι αναφέρετε σε αυτόν, είναι το εξής: 

Για επτά ημέρες, το αστέρι θα καεί,
Τα σύννεφα θα κάνουν δύο ήλιους να εμφανίζονται:
Τα μεγάλα μαντρόσκυλα θα ουρλιάζουν όλη τη νύχτα
Όταν η μεγάλη χώρα κάνει αλλαγές.

Αίμα, ανθρώπινα σώματα, κοκκινωμένο νερό, χαλάζι πέφτει στο έδαφος … Νιώθω την προσέγγιση μιας μεγάλης πείνας, συχνά θα φύγει, αλλά τότε θα γίνει παγκόσμια.”

Και οι προβλέψεις δεν σταματούν εδώ… υπάρχουν κάποια τετράστιχα που σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα SUN, αφορούν τα γεγονότα του 2021… και σίγουρα δεν είναι ευοίωνα! Προαναγγέλλουν πείνα, πλημμύρες, σεισμούς, χτυπήματα από αστεροειδείς μέχρι και αποκάλυψη ζόμπι…

«Μετά το μεγάλο πρόβλημα για την ανθρωπότητα, ένα ακόμα μεγαλύτερο ετοιμάζεται»

«λίγοι νέοι: μισοί νεκροί θα ξεκινήσουν»

«βροχή, αίμα, γάλα, λιμός, ατσάλι και πανούκλα»

«Πατέρες και μητέρες νεκρές από απεριόριστες θλίψεις, γυναίκες στο πένθος, ο λοιμός, ο κόσμος τελειώνει» .

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ίδιο μέσα στο 2021 θα ζήσουμε ηλιακές καταιγίδες που θα προκαλέσουν μεγάλες καταστροφές στη γη.

«Θα δούμε το νερό να ανεβαίνει και τη γη να πέφτει κάτω από αυτό»

Ποιος ήταν ο Νοστράδαμος

Ο Νοστράδαμος γεννήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου του 1503 στην πόλη Σεν Ρεμί της νότιας Γαλλίας και είχε άλλα 9 αδέλφια . Το πραγματικό του όνομα ήταν Μισέλ ντε Νοτρντάμ .Ήταν εβραϊκής καταγωγής, αλλά οι πρόγονοί του είχαν μεταστραφεί στον Ρωμαιοκαθολικισμό για να αποφύγουν τις διώξεις της Ιεράς Εξέτασης.

Μεγαλωμένος σε μια οικογένεια με παράδοση στην ιατρική και την αστρολογία, ήταν μοιραίο να ακολουθήσει την διαδρομή της. Σπούδασε ιατρική στο Μονπελιέ και μετά το τέλος των σπουδών του πραγματοποίησε ένα μεγάλο ταξίδι στην Γαλλία, την Ιταλία, την Ελλάδα και την Μικρά Ασία, όπου βίωσε εμπειρίες που θα τού φαίνονταν χρήσιμες αργότερα στην προφητική του σταδιοδρομία.

Επιστρέφοντας στην Γαλλία, άρχισε να ασκεί το επάγγελμα του ιατρού στην πόλη Αζόν. Την δεκαετία του 1540, άρχισε να γίνεται ευρύτερα γνωστός, όταν συνεισέφερε καθοριστικά στην αναχαίτιση της επιδημίας πανώλης που είχε ξεσπάσει στην περιοχή της Προβηγκίας, εφαρμόζοντας πρωτοποριακές για την εποχή μεθόδους όπως την καθαριότητα των δρόμων και των σπιτιών. Είχε και ένα προσωπικό ενδιαφέρον για την καταπολέμηση της μάστιγας, καθώς ανάμεσα στα θύματα ήταν η πρώτη του σύζυγος και τα δυό τους παιδιά.

Ακριβώς εκείνη την περίοδο άρχισε να ασχολείται με αστρολογικές προβλέψεις και προφητείες, που εκτόξευσαν την φήμη του τα επόμενα χρόνια. Η κάθε προφητεία είχε μορφή τετράστιχου και αναφέρονταν σε μελλοντικούς λιμούς, σεισμούς, καταποντισμούς, πολέμους, πλημμύρες, επιδημίες και δολοφονίες. Όλες μαζί συγκεντρώθηκαν σε ένα τόμο, που κυκλοφόρησε το 1555 με τον τίτλο «Οι Προφητείες», το οποίο έκτοτε είναι ένα από τα διαχρονικά μπεστ-σέλερ. Νωρίτερα, ο Νοστράδαμος είχε κάνει την τύχη του νυμφευόμενος μια πλούσια χήρα, με την οποία απέκτησε έξι παιδιά.

Η διπλή φήμη του, τόσο ως γιατρού όσο και ως μελλοντολόγου, προκάλεσε το ενδιαφέρον της Αικατερίνης των Μεδίκων, συζύγου του βασιλιά της Γαλλίας Ερρίκου Β’, η οποία ήταν παθιασμένη με τον αποκρυφισμό. Κέρδισε την εύνοιά της και το 1560 βρέθηκε στην αυλή του γιου της Καρόλου Θ’, ως σύμβουλος και γιατρός του. Από την θέση του αυτή προσπάθησε να συμβάλει στο γενικό καλό πείθοντας τον βασιλιά για την χρηματοδότησή έργων κοινής ωφελείας, με πιο σημαντικό την μεγάλη αρδευτική διώρυγα της Κραπόν, που ωφέλησε πολύ την αγροτική παραγωγή της περιοχής.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του αποτραβήχτηκε στη πόλη Σαλόν. Πάσχοντας από σοβαρής μορφής ουρική αρθρίτιδα, που συνεχώς επιδεινωνόταν, πέθανε 2 Ιουλίου 1566, όπως ακριβώς το είχε προβλέψει και το είχε εκμυστηρευτεί την προηγουμένη στον γραμματέα του, σε μια σπάνια περίπτωση που ένας προφήτης κάνει πρόβλεψη που αφορά την ζωή του.

Οι προφητείες του

1.Η μεγάλη πυρκαγιά του Λονδίνου

«Το αίμα των δικαίων θα πνίξει το Λονδίνο.
Θα καεί στην πυρκαγιά του ’66.
Η αρχαία κυρία θα πέσει από την υψηλή της θέση
Πολλοί δικοί της θα σκοτωθούν»

2.Πυρηνικός όλεθρος

«Το ουράνιο βέλος θα μπει σε πορεία
Ο θάνατος μιλάει για ένα μεγάλο επίτευγμα
Το περήφανο έθνος έπεσε από την πέτρα στο δέντρο
Οι φήμες για έναν τερατώδη άνθρωπο, φέρνουν εκκαθάριση και εξιλέωση»

3.Χίτλερ

«Από τα βάθη της Δυτικής Ευρώπης,
Ένα μικρό παιδί θα γεννηθεί από φτωχούς ανθρώπους,
Αυτός που με τη γλώσσα του, θα αποπλανήσει ένα μεγάλο στρατό
Η φήμη του θα μεγαλώσει προς το βασίλειο της Ανατολής.»

 4.Δολοφονία Τζον Κένεντι

«Το αρχαίο έργο θα ολοκληρωθεί
Από ψηλά, το κακό θα πέσει σε έναν σπουδαίο άντρα
Ένας νεκρός αθώος θα κατηγορηθεί για την πράξη
Ο ένοχος θα παραμείνει στην ομίχλη».

5.11η Σεπτεμβρίου

«Ο ουρανός θα καεί στους 45 βαθμούς.
Η φωτιά προσεγγίζει τη μεγάλη νέα πόλη.
Με τη φωτιά, θα καταστρέψει την πόλη τους,
Μια κρύα και σκληρή καρδιά, αίμα θα χύσει.
Έλεος σε κανέναν»

6.Λουί Παστέρ

«Το χαμένο πράγμα έχει ανακαλυφθεί, κρυμμένο για πολλούς αιώνες
Ο Παστέρ θα εορταστεί σχεδόν σαν θεϊκή φιγούρα
Οταν η Σελήνη ολοκληρώσει τον μεγάλο κύκλο της
Αλλά από άλλες φήμες θα απαξιωθεί»

 

Σωστές ή λάθος… οι προβλέψεις του Νοστράδαμου;

Ο χρόνος θα δείξει!!!

 

Πηγή βιογραφίας: SanSimera

Photo:#nostradamus – Instagram