Ένας φυσικοθεραπευτής από την Κόρινθο κρίθηκε ένοχος για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, απειλή κατά συρροή, εξύβριση, επικίνδυνη οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος και του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 29 μηνών με τριετή αναστολή, χρηματική ποινή 1.200 ευρώ και αφαίρεση των πινακίδων κυκλοφορίας του οχήματός και του διπλώματος οδήγησης για τρεις μήνες.

Ο 47χρονος βρέθηκε για τριήμερο στον Βόλο με την σύζυγό του και τίποτα δεν προμήνυε αυτό που θα ακολουθούσε. Ενώ το ζευγάρι βρισκόταν στο υπαίθριο πάρκινγκ του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, η σύζυγος του ζήτησε να μην οδηγήσει καθώς είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και φοβόταν για την ασφάλεια τόσο την δική τους, όσο και του ανήλικου παιδιού τους. Τότε, αυτός αντέδρασε και δύο γυναίκες μάνα και κόρη, ηλικίας 65 και 41 ετών που βρίσκονταν δίπλα και παρακολουθούσαν το περιστατικό αποφάσισαν να υπερασπιστούν και να βοηθήσουν την σύζυγο. Πλησίασαν και του είπαν να ακούσει την σύζυγό του και να της δώσει τα κλειδιά του αυτοκινήτου, εκείνος όμως νευρίασε και έριξε στην 41χρονη δύο μπουνιές στο πρόσωπο. Η μητέρα αντέδρασε και μπήκε στη μέση με αποτέλεσμα ο δράστης να επιτεθεί και σε αυτήν… να την ρίξει κάτω, να της στρίψει τα δάχτυλα και να την γρονθοκοπήσει με αποτέλεσμα να γεμίσει αίματα το πρόσωπό της.

Όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, ο μεθυσμένος σύζυγος βρισκόταν εκτός εαυτού και απαιτούσε από την σύζυγό του να μπει στο αυτοκίνητο, ενώ εκείνη αρνούνταν έχοντας μαζί της και το μικρό παιδί τους που έκλαιγε. Πριν βρεθούν στον “δρόμο του” οι δύο γυναίκες που ξυλοκόπησε, είχε ξεπαρκάρει το αυτοκίνητό του και στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς το μέρος της συζύγου του κάνοντας ζιγκ -ζαγκ. Η γυναίκα του, τον παρακαλούσε να σταματήσει και εκείνος κατεθυνόταν προς το μέρος της, ενώ της φώναζε: «Θα δεις τι θα πάθεις, όταν πάμε σπίτι».

Τότε κατέβηκε από το αυτοκίνητο και προσπάθησε δια της βίας να βάλει την γυναίκα του στο αμάξι, ενώ ο κόσμος είχε συγκεντρωθεί γύρω τους. Ένας 62χρονος του ζήτησε να σταματήσει και ο φυσικοθεραπευτής, του επιτέθηκε φραστικά αλλά εκείνη την ώρα ευτυχώς εμφανίστηκαν οι λιμενικοί.

Ο καταδικασθείς εκπροσωπήθηκε στη δίκη διά πληρεξούσιου δικηγόρου λόγω προβλήματος υγείας και αθωώθηκε από τις κατηγορίες παράνομης βίας κατά της συζύγου και απειλής λόγω αμφιβολιών, ενώ στην κατάθεσή του είχε παραδεχθεί ότι είχε πιει, αλλά αρνήθηκε πως είχε ασκήσει βια σε οποιοδήποτε πρόσωπο. Όταν είχε οδηγηθεί για πρώτη φορά στο Αυτόφωρο και είχε ζητήσει προθεσμία, συνοδευόταν από την σύζυγο και το παιδί του , ενώ οι δύο γυναίκες που έπεσαν θύματα βίας, φορούσαν κολάρο.

 

Πηγή: gegonota.news

Tags :