Σεισμός μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12.24 στην Κρήτη, συγκεκριμένα σε θαλάσσιο χώρο 40 χλμ νοτιοανατολικά της Σητείας. Ο σεισμός είχε διαφορετικό σεισμικό κέντρο σε σύγκριση με Αρκαλοχώρι αλλά έγινε ιδιαίτερα αισθητός με χαρακτηριστικά, την μεγάλη ένταση και τη διάρκεια.
Όπως ήταν αναμενόμενο δημιουργήθηκε μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους του νησιού, οι οποίοι βγήκαν πανικόβλητοι στους δρόμους, στα πάρκα και τις πλατείες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν αναφερθεί μικρές ζημιές στην Σητεία. Πέρα από την Κρήτη, ο σεισμός έγινε αισθητός στη Ρόδο, σε νησιά του Αιγαίου αλλά και στην Αττική.



Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας ανέφερε πως ο σεισμός που ήταν επιφανειακός έγινε έντονα αισθητός σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες χωρίς να έχει επιπτώσεις στον χερσαίο χώρο και οι κάτοικοι να μην ανησυχούν καθώς δεν συνδέεται με τον σεισμό στο Αρκαλοχώρι. Επίσης, ενημέρωσε ότι θα ακολουθήσει πλούσια μετασεισμική ακολουθία που θα αγγίξει και το 5,5. Σε ότι αφορά αν είναι ο κύριος σεισμός είναι νωρίς για να επιβεβαιωθεί αλλά όπως όλα δείχνουν μάλλον ήταν ο κύριος, ενώ το φαινόμενο βρίσκεται υπό εξέταση.
Δείτε πως κατέγραψε τον σεισμό ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου που βρίσκεται εγκατεστημένος στη Ζάκρο:

M6.3 #earthquake (#σεισμός) strikes 124 km SE of #Irákleion (#Greece) 13 min ago. Updated map of its effects: pic.twitter.com/DK4eeiy4Pa
— EMSC (@LastQuake) October 12, 2021



