Ρεπορταζ: Δώρα Μεθενίτη

Απίστευτες σκηνές έζησαν σήμερα Κυριακή 27/2, λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο των Αθικιων!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, του DMnews.gr περίπου 100 άτομα μεταξύ των οποίων και ανήλικα παιδιά είχαν πάει στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν τον αγώνα μεταξύ των ομάδων Α.Π.Σ. Ο ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ και ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ 1963, της δεύτερης αγωνιστικής στα play off. Όλα έδειχναν να κυλούν φυσιολογικά μέχρι που έκανε την εμφάνισή του ένας άνδρας, περίπου 50 ετών πριν την έναρξη του αγώνα, ο οποίος έφτασε στο σημείο με το αυτοκίνητό του μέσα από χωράφι. Σταμάτησε, κατέβηκε από αυτό και άρχισε να βρίζει και να απειλεί ποδοσφαιριστές και φιλάθλους της ομάδας Κορίνθου. Ο θερμόαιμος άνδρας όπως αποδείχτηκε στην πορεία, ήταν φίλαθλος της ομάδας των Αθικίων και κάτοικος του χωριού. Δεν σταμάτησε όμως εκεί, αφού έβγαλε από το αυτοκίνητό του μία καραμπίνα και άρχισε να πυροβολεί στον αέρα. Από μαρτυρίες φιλάθλων, πυροβόλησε 3 φορές με αποτέλεσμα να προκαλέσει πανικό και να τρομοκρατήσει μικρούς και μεγάλους. Ευτυχώς, δεν τραυματίστηκε κάποιος, κυρίως από τα ανήλικα παιδιά αφού η αντίδραση των παρευρισκόμενων ήταν άμεση και ειδοποίησαν την αστυνομία, που έφτασε στο σημείο και συνέλαβε τον δράστη για άσκοπους πυροβολισμούς και παράβαση του Νόμου περί όπλων και οδηγήθηκε στο ΤΑ Κορίνθου.

Στη συνέχεια και ενώ όλα έδειχναν ότι ηρέμησαν τα πνεύματα, ο αγώνας ξεκίνησε αλλά δυστυχώς άρχισαν πάλι επεισόδια με πρωταγωνιστές και αυτή τη φορά οπαδούς της ομαδάς Αθικίων, οι οποίοι άρχισαν να πετούν μπουκάλια με νερό και πέτρες μέσα στο αγωνιστικό χώρο στο 75 λεπτό και στο 27 λεπτό, στοχεύοντας τον επόπτη, όπως υποστηρίζουν μάρτυρες στο DMnews.gr. Το αποτέλεσμα ήταν να διακοπεί ο αγώνας 3 φορές, ο οποίος μετά βασάνων και εμποδίων, έληξε με νίκη 3 – 2, υπέρ της ομάδας ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ 1963.

Τα όσα έγινα σήμερα στον αγωνιστικό χώρο, σίγουρα δεν τιμούν κανέναν και είναι καταδικαστέα κάθε μορφή βίας, ιδίως σε αθλητικούς χώρους που προάγουν την ανοχή, τον σεβασμό, την ανάπτυξη και την ειρήνη που τόσο έχουμε ανάγκη στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε!