Για ακόμα μια φορά άγνωστοι δράστες αναζήτησαν τον χαμένο θησαυρό… στην Μονή των Αγίων Θεοδώρων στο δάσος της Ραψάνης, Λάρισας!

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Μονή βρίσκεται στο στόχαστρο δραστών, οι οποίοι επιμένουν να αναζητούν τον χαμένο θησαυρό. Αυτοί τη φορά, οι δράστες έσκαψαν στο εσωτερικό της εκκλησίας και ξήλωσαν τα πλακάκια χωρίς να γίνει γνωστό, αν βρήκαν κάτι. Ένας υπάλληλος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας που πήγε στο σημείο καθώς πραγματοποιούνταν στον ναό εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των τοιχογραφιών, είδε τι έχει συμβεί και ενημέρωσε το Αστυνομικό Τμήμα Τεμπών.

Αστυνομικοί μετέβησαν στη Μονή όπου τους περίμενε ο υπάλληλος και τους ενημέρωσε ότι έως τις 12 Ιουλίου που γινόντουσαν εργασίες, δεν υπήρχαν εικόνες ή άλλα κειμήλια που θα μπορούσαν να κλαπούν. Διαπιστώθηκε λαθρανασκαφή μικρού βάθους εσωτερικά του νάρθηκα στο Βορειοδυτικό τμήμα του πλακόστρωτου δαπέδου, ενώ είχε προηγηθεί αφαίρεση ορισμένων πλακιδίων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των Αστυνομικών, οι δράστες εισήλθαν στον ναό από τη δυτική ξύλινη πόρτα η οποία δεν ασφαλίζει με εξωτερική κλειδαριά, αλλά εσωτερικά τοποθετείται ξύλινη μπάρα.

Με πληροφορίες από tinealarissa.gr/eleftheria.gr