Εκτός ελέγχου καίει η τεράστια φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση, στη Φυλή, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης, στους πρόποδες της Πάρνηθας. Η φωτιά καίει κοντά στην περιοχή της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου «Κλειστών». Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, οι ισχυροί άνεμοι και το δύσβατο σημείο όπου έχει ξεσπάσει η πυρκαγιά καθιστούν δύσκολο το έργο των δυνάμεων.
Οι επίγειες δυνάμεις κάνουν ότι είναι δυνατόν για να εμποδίσουν να μπει η πυρκαγιά μέσα στη Φυλή βάζοντας προσωπικό στοίχημα για το πυροσβεστικό σώμα για την κατάσβεση της φωτιάς σε ακραίες συνθήκες.


Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στο σημείο μεταβαίνει η ΕΜΑΚ και η ΕΛΑΣ προκειμένου να συνδράμουν, εφόσον χρειαστεί, στην απομάκρυνση ανθρώπων που βρίσκονται μέσα στην Μονή Κλειστών. Μάλιστα το 112 έστειλε λίγο μετά τις 15:40 μήνυμα για εκκένωση προς τα Άνω Λιόσια. Σύμφωνα με το μήνυμα του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, οι κάτοικοι που βρίσκονται στην περιοχή Πανόραμα καλούνται να εκκενώσουν προς τα Άνω Λιόσια.


Νωρίτερα, οι κάτοικοι της περιοχής της Φυλής ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 προκειμένου να απομακρυνθούν από τον οικισμό και να κατευθυνθούν προς Άνω Λιόσια. Για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν, μέχρι στιγμής, κινητοποιηθεί 62 πυροσβέστες με 26 οχήματα και από αέρος συνδράμουν 5 ελικόπτερα. Παράλληλα, η Τροχαία έχει προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Ειδικότερα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στους εξής δρόμους:
Στη λεωφόρο Φυλής από το ύψος του κυκλικού κόμβου πριν την Παναγιά Κανάλα
Από τη συμβολή των οδών Αγίου Κυπριανού και Θρασυβούλου
Από τη συμβολή της λεωφόρου Φυλής και Θρασυβούλου
Από τη συμβολή της λεωφόρου Φυλής και περιφερειακής Αγ. Κυπριανού
Από την πλατεία Φυλής
Από την Toyota (λόφος Κύριλλου)
Από το εστιατόριο «Χρυσό Βαρέλι»
Στη συμβολή της λεωφόρου Φυλής και Σκαλκώτα
Πηγή: ethnos.gr




