Στον Δήμο Κορινθίων δεν χρειάζεται σεναριογράφος αφού… το σενάριο γράφεται μόνο του με φυσικό ταλέντο την ατάκα, την ανατροπή και το… μπάχαλο. Οι ρόλοι αλλάζουν γρήγορα, ο σκηνοθέτης είναι χαμένος κάπου στα παρασκήνια και το κοινό ζητά τα λεφτά του πίσω ή έστω μια αξιοπρέπεια. Όσο για χειροκρότημα…  το μόνο που ακούγεται είναι το παλαμάκι αυτό που κάνεις όταν τελειώνει η παράσταση κι αναρωτιέσαι αν ήταν κωμωδία ή δράμα.

Αντιδήμαρχοι φεύγουν, σχολικά έργα στοιχειώνουν τον προϋπολογισμό με 1,1 εκατομμύρια κατασχέσεις και οι εργαζόμενοι στέλνουν εξώδικα… Όσο για τον Δήμαρχο; Από τη μία κάνει λόγο για «σαπίλα» και «εμετούς» και από την άλλη, διαβεβαιώνει πως «δεν έχει κακές σχέσεις με κανέναν».

🎬 ΠΡΑΞΗ ΠΡΩΤΗ: Η Έξοδος του Πράσινου (Αντιδημάρχου)

Ποιος είδε τον Αντιδήμαρχο Πρασίνου να φεύγει; Κανείς! Έφυγε τόσο αθόρυβα που αν έπαιζε στο CSI, θα ‘λεγαν πως τον απήγαγαν εξωγήινοι. Ούτε ανακοίνωση, ούτε εξήγηση. Ένα “άδειασμα” πιο ήσυχο κι από την πλατεία Περιβολάκια… Κυριακή μεσημέρι.

🎬 ΠΡΑΞΗ ΔΕΥΤΕΡΗ: Το Σχολείο-Φάντασμα και τα 1,1 εκατομμύρια που έγιναν καπνός

Το σχολείο που δεν χτίστηκε ποτέ αλλά χρέωσε τον Δήμο όσο τρεις σεζόν Game of Thrones! Ο εργολάβος με τα τιμολόγια στο χέρι, πήγε και πήρε κατάσχεση 1,1 εκατομμυρίων ευρώ. Το σχολείο; Υπάρχει Μόνο στα χαρτιά και… στη φαντασία μας. Μέχρι στιγμής το μόνο που χτίζεται στον Δήμο είναι… η υπομονή μας!

🎬 ΠΡΑΞΗ ΤΡΙΤΗ: Οι Εργαζόμενοι… σε Άμυνα – Με Εξώδικα και Γάλα Σκόνη

Οι εργαζόμενοι του Δήμου είπαν “ως εδώ!” και ήρθαν με εξώδικα, όχι για αύξηση αλλά για βασικά πράγματα όπως  γιατρό εργασίας, τεχνικό ασφαλείας, μέσα προστασίας και… ένα κουτί γάλα όχι για τον καφέ αλλά για την υγεία. Δεν ζητούσαν καλύτερα αστακό πιο πιθανό να τους ερχόταν!

🎬 ΠΡΑΞΗ ΤΕΤΑΡΤΗ: Η Αντίδραση του Δημάρχου – «Δεν Τρέχει Τίποτα, Συνεργάτες Μου Είναι»

Ο Δήμαρχος, απάντησε με ηρεμία όπως ο μαθητής που δεν διάβασε αλλά είναι σίγουρος ότι θα την βγάλει καθαρή… «Δεν έχω πρόβλημα με κανέναν. Όλοι συνεργάτες μου είναι». Και όταν του είπαν για τα χρωστούμενα και τις ελλείψεις, έδειξε Νανόπουλο… «Δικά του είναι όλα αυτά, εγώ απλώς… προσπαθώ». Όσο για τις καταγγελίες περί bullying και βίας; «Αν έχουν πρόβλημα, ο εισαγγελέας είναι απέναντι». Για την κατάσταση γενικά; Έδειξε… την πόρτα. Απλό…!

🎬  ΠΡΑΞΗ ΠΕΜΠΤΗ: Σαπίλα, Εμετός και «Καθαρση»

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο Δήμαρχος δήλωσε δημοσίως… «Σαπίλα, εμετός… θα έρθει η κάθαρση». Εμείς λέμε να έρθει πρώτα η καθαριότητα γιατί μεταξύ μας βρωμάνε κάτι κάδοι στη Δαμασκηνού και μετά βλέπουμε και για κάθαρση.

🎬 ΠΡΑΞΗ ΕΚΤΗ: Η Νέα Είσοδος στο Συμβούλιο

Η παραίτηση του αντιδημάρχου άφησε κενό αλλά όχι για πολύ. Νέος δημοτικός σύμβουλος μπήκε στη σκηνή αλλά το κοινό είναι μπερδεμένο… Είναι ρόλος guest; Ή ετοιμάζεται για πρωταγωνιστής; Ο χρόνος θα δείξει…

🎭 ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ή… ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ;

Πάρτε ποπ κορν. Και… καλού κακού, φορέστε κράνος. Η σεζόν μόλις ξεκίνησε!