Ένα θλιβερό περιστατικό σημειώθηκε στην παραλία του Αλεποχωρίου Μεγάρων, όταν εντοπίστηκε νεκρό ένα μικρό δελφίνι σε κοντινή απόσταση από τους λουόμενους που εκείνη την ώρα απολάμβαναν το μπάνιο τους. Δεν είχε εμφανή εξωτερικά τραύματα, γεγονός που προκαλεί απορίες για τα αίτια του θανάτου του.

Άμεσα ειδοποιήθηκε το αρμόδιο Λιμεναρχείο, το οποίο ανέλαβε τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την απομάκρυνση του δελφινιού και την καταγραφή του περιστατικού. Αναμένεται να πραγματοποιηθεί εξέταση από ειδικούς, ώστε να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Η παρουσία δελφινιών στην περιοχή δεν είναι ασυνήθιστη, ωστόσο περιστατικά θανάτου τους προκαλούν πάντα ανησυχία, καθώς αποτελούν σημαντικούς δείκτες υγείας του θαλάσσιου οικοσυστήματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως τέτοια συμβάντα υπενθυμίζουν την ανάγκη προστασίας της θαλάσσιας ζωής και της ενίσχυσης των ελέγχων για τυχόν ανθρώπινες παρεμβάσεις που επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Με πληροφορίες από e-megara.gr

Tags :