Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις μετά τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή της Περιφερειακής Αιγάλεω, στο Ποικίλο Όρος, με τις αρχές να προχωρούν σε προληπτική εκκένωση περιοχών του Χαϊδαρίου.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε περίπου στις 15:30 σε έκταση με χαμηλή βλάστηση, στην περιοχή των Νεοκτίστων Ασπροπύργου, και γρήγορα προκάλεσε συναγερμό λόγω των δύσκολων συνθηκών και των ανέμων που επικρατούν.
Λίγο μετά τις 16:00, ενεργοποιήθηκε το 112, με μήνυμα προς τους κατοίκους των περιοχών Αφαία Χαϊδαρίου και Άνω Δάσος Χαϊδαρίου να απομακρυνθούν προς το Περιστέρι μέσω της Λεωφόρου Αθηνών.
«Αν βρίσκεστε στις περιοχές Αφαία Χαϊδαρίου και Άνω Δάσος Χαϊδαρίου, απομακρυνθείτε μέσω Λεωφόρου Αθηνών προς Περιστέρι. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών», ανέφερε το μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας.
Μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης με επίγεια και εναέρια μέσα
Η Πυροσβεστική έχει αναπτύξει ισχυρές δυνάμεις στο σημείο, με δεκάδες πυροσβέστες να δίνουν μάχη για τον περιορισμό της φωτιάς.
Στην επιχείρηση συμμετέχουν:
- 108 πυροσβέστες
- 6 ομάδες πεζοπόρων της 1ης ΕΜΟΔΕ
- 27 πυροσβεστικά οχήματα
- 4 αεροσκάφη
- 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα χρησιμοποιείται για τον εναέριο συντονισμό
Παράλληλα, συνδράμουν υδροφόρες των ΟΤΑ και εθελοντικές ομάδες.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν με στόχο να περιορίσουν το μέτωπο και να αποτρέψουν την εξάπλωση της φωτιάς προς κατοικημένες περιοχές.
Οι πολίτες καλούνται να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των Αρχών, καθώς η κατάσταση παραμένει δυναμική και οι επόμενες ώρες θεωρούνται κρίσιμες.
Με πληροφορίες από newsit.gr-Meteo Hellas




