Σήμερα, Κυριακή το γήπεδο του Ξυλοκάστρου μπορεί να γίνει μια μεγάλη αγκαλιά αγάπης. Στον αγώνα Ηρακλής Ξυλοκάστρου – ΠΑΣ Κόρινθος θα υπάρχει κουτί οικονομικής ενίσχυσης για τον 42χρονο Γιώργο, που δίνει ξανά τη δική του δύσκολη μάχη με τον καρκίνο.
Υπάρχουν αγώνες που δεν κρίνονται στο σκορ. Αγώνες που δεν έχουν αντίπαλο μια άλλη ομάδα, αλλά μια δύσκολη ασθένεια. Και σε αυτούς τους αγώνες κανείς δεν πρέπει να μένει μόνος.
Ο 42χρονος Γιώργος, πυροσβέστης στο επάγγελμα, δίνει εδώ και περίπου έναν χρόνο μια σκληρή μάχη με τον καρκίνο του εγκεφάλου. Ένας άνθρωπος που αφιέρωσε τη ζωή του στην προσφορά και στη βοήθεια των συνανθρώπων του, βρίσκεται σήμερα στη θέση να χρειάζεται τη δική μας συμπαράσταση.
Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου έναν χρόνο, όταν διαγνώστηκε με επιθετική μορφή καρκίνου στον εγκέφαλο. Ακολούθησε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του όγκου, καθώς και κύκλοι ακτινοθεραπείας και χημειοθεραπείας.
Ο Γιώργος πίστεψε ότι είχε αφήσει πίσω του τη μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής του και περίμενε να επιστρέψει στην εργασία του ως πυροσβέστης. Όμως, οι τελευταίες εξετάσεις έφεραν ξανά δύσκολα νέα… ο όγκος υποτροπίασε.
Τώρα καλείται να ξεκινήσει έναν νέο, ακόμη πιο απαιτητικό κύκλο θεραπείας. Σύμφωνα με την ιατρική ομάδα που τον παρακολουθεί, χρειάζεται νέες ακτινοθεραπείες και χημειοθεραπείες, αλλά και δύο χειρουργικές επεμβάσεις: μία για την αντιμετώπιση των νέων εστιών του όγκου και μία για την τοποθέτηση βαλβίδας υδροκεφάλου.
Το οικονομικό βάρος για τις ιατρικές πράξεις του επόμενου εξαμήνου, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε ιδιωτική κλινική, αλλά και για τη διαμονή του ίδιου και των φροντιστών του κοντά στην κλινική, είναι ιδιαίτερα μεγάλο.
Μέσα από την εκστρατεία «Γιώργος 718» της ΠΡΑΞΗΣ ΑΓΑΠΗΣ, η οικογένειά του απευθύνει έκκληση για στήριξη, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει απρόσκοπτα την απαραίτητη θεραπευτική του πορεία.
Σήμερα το γήπεδο γίνεται μια μεγάλη αγκαλιά για τον Γιώργο
Η τοπική κοινωνία έχει τώρα την ευκαιρία να αποδείξει έμπρακτα ότι η αλληλεγγύη δεν μένει στα λόγια.
Σήμερα, Κυριακή 1 Νοεμβρίου, στις 15:00, στον αγώνα Ηρακλής Ξυλοκάστρου – ΠΑΣ Κόρινθος, στο γήπεδο «Σωτήρης Αγγελόπουλος», θα υπάρχει ειδικό κουτί οικονομικής ενίσχυσης στα εκδοτήρια, στην είσοδο του γηπέδου.
Εάν 500 άνθρωποι προσφέρουν από 10 ευρώ, μπορούν να συγκεντρωθούν 5.000 ευρώ, το ποσό που απομένει για την επίτευξη του στόχου της εκστρατείας, σύμφωνα με την ενημέρωση των διοργανωτών.
Δεν χρειάζεται να προσφέρει κανείς πολλά. Ακόμη και ένα μικρό ποσό, όταν ενώνεται με την προσφορά εκατοντάδων ανθρώπων, μπορεί να κάνει τη διαφορά.
Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε
Όσοι δεν μπορέσουν να βρεθούν την Κυριακή στο γήπεδο, μπορούν να στηρίξουν τον Γιώργο και ηλεκτρονικά, μέσω της εκστρατείας «Γιώργος 718» της ΠΡΑΞΗΣ ΑΓΑΠΗΣ:
ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ
Η Κυριακή δεν είναι μόνο μια ποδοσφαιρική αναμέτρηση. Είναι μια ευκαιρία να δείξουμε ότι πίσω από τις ομάδες, τις φανέλες και τα αποτελέσματα υπάρχει κάτι πολύ μεγαλύτερο. Η ανθρωπιά.
Ο Γιώργος έχει περάσει τη ζωή του βοηθώντας άλλους ανθρώπους. Τώρα είναι η δική μας σειρά να σταθούμε δίπλα του.
Ας γεμίσει το γήπεδο. Ας γεμίσει και το κουτί της αγάπης. Γιατί τα 10 ευρώ του καθενός μπορεί να γίνουν μια πολύτιμη βοήθεια για έναν άνθρωπο που έχει μπροστά του έναν δύσκολο αγώνα ζωής.




