Ποιος είναι ο καφές που τρελαίνει την μηχανή αναζήτησης της Google… και προκαλεί φρενίτιδα σε όλο τον κόσμο, κερδίζοντας εκατομμύρια κλικ στο Tik Tok και  εκατομμύρια views στο YouTube; Το όνομά του είναι Dalgona Coffee και πρόκειται για έναν καφέ που μας έρχεται από την Κορέα και… μοιάζει με το γνωστό ελληνικό φραπόγαλο.

Έχει γίνει viral και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι στην ετήσια έκθεση της Google, κατατάσσεται στην πρώτη προτίμηση αναζήτηση της χρονιάς των χρηστών του ιντερνετικού κόσμου!

Οι έγκλειστοι λάτρεις του καφέ σε όλο τον κόσμο, δεδομένου ότι τα περισσότερα αγαπημένα τους cafe είναι κλειστά αυτή την περίοδο, άρχισαν να ψάχνουν συνταγές καφέ που θα τους κάλυπτε το κενό της καθημερινής τους απόλαυσης. Ακριβώς σε αυτό το σημείο ήρθε το TikTok, που βοήθησε στην διάδοση της παρασκευής του και τον έκανε μόδα… με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια άλλη πανδημία, αυτή του κολλήματος με την καφεΐνη!

Ο πρώτος που έφτιαξε, δοκίμασε και μοιράστηκε την γεύση του dalgona coffee στα social media, είναι ο ο διάσημος Κορεάτης ηθοποιός Jung Il-woo. Από μικρός έτρωγε αρκετά dalgona, ένα είδος μπισκότου καραμέλας και έτσι αποφάσισε να τα εντάξει και στο πρωινό του… σε μορφή καφέ. Το μόνο που έκανε ήταν να βάλει σε ένα μπολ ζάχαρη και στιγμιαίο καφέ, να τα χτυπήσει καλά μέχρι να δημιουργήσει έναν αφρό, να γεμίσει ένα ποτήρι με πάγο και αρκετό γάλα, να ρίξει μέσα τον αφρό και … έτοιμο το πιο διάσημο ρόφημα της καραντίνας!

Το μυστικό του dalgona coffee είναι να στέκεται ο καφές και να μην  βυθίζεται στο γάλα, τότε και μόνο θα έχετε φτιάξει τον πιο γευστικό και ελαφρύ dalgona!

Δείτε το video που ακολουθεί, ακολουθήστε τα βήματα και απολαύστε το ελληνικό ”φραπόγαλο” με άρωμα… Κορέας!