Πελάτες σε καταστήματα εστίασης έβαζαν στόχο επιτήδειοι με σκοπό να τους κλέψουν τα κινητά τηλέφωνα.

Αναλυτικότερα, έπειτα από έρευνα των Αρχών εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας ένας 43χρονος και στην κατοχή του βρέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο. Όπως διαπιστώθηκε ήταν μέλος συμμορίας που έκανε κλοπές και χρησιμοποιούσε συγκεκριμένη μεθοδολογία.

Οι δράστες με πρόσχημα την παροχή πληροφοριών ή τη διανομή φυλλαδίων, έμπαιναν σε καταστήματα όπου άφηναν διαφημιστικά έντυπα πάνω στα κινητά των πελατών και στη συνέχεια, τα αφαιρούσαν.

Συγκεκριμένα, το πρώτο άτομο προσέγγιζε τα «υποψήφια θύματα» και απασχολώντας τους με τις παραπάνω μεθόδους τους αφαιρούσε τα κινητά τους τηλέφωνα. Το δεύτερο άτομο, το οποίο βρισκόταν δίπλα παραλάμβανε τα κινητά τηλέφωνα, ώστε να μην βρεθούν στην κατοχή του πρώτου σε περίπτωση που γινόταν αντιληπτός και για να τον ειδοποιεί σε περίπτωση παρουσίας Αστυνομικών, προκειμένου να διακόψουν ή να αναστείλουν τη δράση τους.

Ο 43χρονος και το έτερο μέλος της συμμορίας, έχουν κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα. Από την προανακριτική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, έχουν εξιχνιαστεί μέχρι στιγμής 14 περιπτώσεις κλοπών κινητών τηλεφώνων ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων περιπτώσεων συνεχίζεται.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.