Οι πυρκαγιές των περασμένων χρόνων σε συνδυασμό με την ξηρασία, στις ημιορεινές περιοχές της Αιγιαλείας αναγκάζουν τα τσακάλια να εγκαταλείπουν τα μέρη και να κατεβαίνουν σε κατοικημένες περιοχές για να αναζητήσουν τροφή.

Οι αγέλες που αποτελούνται από αλεποτσακάλια και λυκοτσακάλια έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος των κτηνοτρόφων αφού επιτίθονται στα κοπάδια τους και τα τρώνε. Μάλιστα οι επιθέσεις δεν περιορίζονται μόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά έχουν καταγραφεί τουλάχιστον τα μισά περιστατικά κατά τη διάρκεια της ημέρας, σε οποιαδήποτε περιοχή.

Σημειώνεται ότι τα τσακάλια στην Αιγιάλεια ξεπερνούν τα 1.200 και ενδεχομένως να αναπτυχθούν ακόμα παραπάνω, αφού μέχρι τώρα ήταν στην περίοδο της αναπαραγωγής τους.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αιγίου, αλλά και όλοι οι σύλλογοι της ευρύτερης περιοχής της Αχαΐας, έχουν κάνει πολλές κινητοποιήσεις και δεκάδες αιτήματα και προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αλλά και στο αρμόδιο υπουργείο, για να γνωστοποιηθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει στην περιοχή.

Με πληροφορίες από ypaithros.gr

Tags :