Μία υπόθεση που ανατριχιάζει και σοκάρει, απασχολεί από τον Μάρτιο του 2023, τις Αρχές και αφορά έναν 63χρονο Απόστρατο της Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος κλειδώθηκε στο αυτοκίνητο με τα δίδυμα παιδιά του, 2,5 ετών και άνοιξε φιάλες υγραερίου απειλώντας ότι θα αντιταχθεί!

Ο 63χρονος κάθισε σήμερα, στο «σκαμνί» του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης καθώς κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, απόπειρα έκρηξης από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ανθρώπους, σωματική βλάβη σε βάρος εγκύου συζύγου κατά τη διάρκεια του γάμου και παράνομη οπλοκατοχή. Η μητέρα των παιδιών και πρώην σύζυγος του κατηγορούμενου, κατέθεσε ότι τον γνώρισε το 2016 και έναν χρόνο αργότερα παντρεύτηκαν. Πολύ σύντομα όμως άρχισε να εκδηλώνει βίαιη συμπεριφορά. Όπως είπε χαρακτηριστικά, τρεις μήνες μετά την γνωριμία τους πάνω στα νεύρα του, την έπιασε από τον λαιμό. Εκείνη φοβήθηκε και τον χώρισε, όμως εκείνος πήγαινε έξω από το σπίτι της και έκλαιγε έως ότου την πείσει να τον συγχωρέσει. Όταν όμως έμεινε έμεινε έγκυος, άρχισε να γίνεται και πάλι βίαιος αφού όπως είπε, της πετούσε τασάκια, ποτήρια και ότι κρατούσε στα χέρια του. Πριν τη βάφτιση των παιδιών τους, το καλοκαίρι του 2021 την χτύπησε και η γυναίκα αντιλήφθηκε ότι κινδύνευε τόσο η ίδια όσο και τα παιδιά της. Τον κατήγγειλε για ενδοοικογενειακή βία και καταδικάστηκε αλλά αφέθηκε ελεύθερος με αναστολή.

Τον Μάρτιο του 2023, ο κατηγορούμενος πήγε στο σπίτι της μητέρας για να επιστρέψει τα παιδιά και όταν αυτή βγήκε έξω να τα πάρει από το αυτοκίνητο, της ζήτησε να τα ξαναβρούν αλλά αυτή αρνήθηκε. Τότε την κοίταξε και της έδειξε το σωληνάκι που είχε στη μύτη του και αμέσως πήρε τον αναπτήρα και τον άναψε. Κατάλαβε από αυτό που έκανε και από μία περίεργη μυρωδιά που έβγαινε από το αυτοκίνητο, ότι θα προκαλούσε έκρηξη και έτρεξε στο σπίτι για να καλέσει την αστυνομία. Επέστρεψε και φώναζε να κατεβάσει τα παιδιά από το αυτοκίνητο και του έλεγε ότι δεν του φταίνε σε τίποτα. Η Αστυνομία έφτασε στο σημείο πολύ γρήγορα ενώ ταυτόχρονα έφτασε και ο μεγάλος γιος του. Η μητέρα έδωσε στους Αστυνομικούς μία τσάπα και με αυτήν έσπασαν το τζάμι. Ο κατηγορούμενος είχε χάσει τις αισθήσεις του, είχε πέσει στο τιμόνι και έβγαζε άσπρους αφρούς από το στόμα. Τα παιδιά, ευτυχώς είχαν τις αισθήσεις τους. Οι Αστυνομικοί δεν μπορούσαν να ανοίξουν τις πόρτες και κάλεσαν ΕΚΑΒ και Πυροσβεστική όπου κατάφεραν να βγάλουν τα παιδιά από το τζάμι. Στο κάθισμα του συνοδηγού υπήρχαν δύο αναπτήρες και πίσω από το κάθισμα του συνοδηγού, στα πόδια του ενός παιδιού ήταν ανοιχτεί η φιάλη υγραερίου και το αέριο έφευγε στα πόδια του. Μόλις τα βγάλανε έξω, το ένα παιδί έκανε εμετό.

Η δίκη διεκόπη σήμερα και θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα…

Με πληροφορίες από protothema.gr

Tags :